UPDATE Andreea Paul Vass, propusă pentru postul de ministru al Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea PDL pentru conducerea Ministerului Economiei este Andreea Paul Vass, au declarat în această dimineaţă, pentru "Adevărul", surse din sectorul energetic.

Andreea Paul Vass a fost consilier de stat al premierului Emil Boc.

Vecinii despre premierul desemnat: „Este un om bun, serios,dar cam singur“

Ea îl va înlocui pe Ion Ariton, care a preluat mandatul în septembrie 2010.

UPDATE ora 13.20

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Andreea Paul Vass a obţinut cel mai mic număr de voturi în Colegiul Director al PDL dintre persoanele propuse de partid ca miniştri în Cabinetul Ungureanu.

Ea ar fi primit 46 de voturi din 61, în timp ce restul persoanelor propuse pentru celelalte ministere au obţinut în jur de 55 de voturi.

Andreea Paul, născută Vass, are 33 de ani. Din 2001 este cercetător în cadrul Academiei Române, Institutul de Economie Naţională, iar, din 2007, consilier la cabinetul europarlamentarului Theodor Stolojan. Din 2003 este şi cercetător în cadrul Societăţii Economice Române, al Grupului de Economie Aplicată şi al Societăţii Academice Române.

În perioada 2005-2007, Andreea Paul a fost şi expert/consilier în Departamentul de Politici Economice şi Sociale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

La un pas de şefia Hidroelectrica, toamna trecută

Principalele provocări ale noului ministru al Economiei sunt elaborarea unei Strategii Energetice a României, reorganizarea sectorului de producţie a energiei, deficitul uriaş de finanţare de mai multe miliarde de euro din sectorul energetic, implementarea managementului privat în companiile de stat şi programul de privatizări - în condiţiile în care FMI a cerut privatizarea majorităţii companiilor de stat în acest an.

Andreea Paul Vass a fost numită săptămâna trecută în comisia care coordonează privatizarea Hidroelectrica. Presa centrală a relatat faptul că ea s-ar afla în conflict de interese, întrucât cumnatul său, Dan Paul, este preşedintele Asociaţiei Brokerilor. Comisia din care face parte Vass urmează să selecteze brokerii care vor intermedia listarea Hidroelectrica. Vass a exclus un eventual conflict de interese în acest caz.

Potrivit informaţiilor deţinute de "Adevărul", numele Andreei Paul Vass a fost vehiculat toamna trecută pentru preluarea funcţiei de director general al Hidroelectrica, cel mai mare şi cel mai ieftin producător de energie din ţară.

Contactată de "Adevărul" la acea dată, Vass a infirmat că ar fi una dintre opţiunile pentru conducerea Hidroelectrica.

Ungureanu discută azi cu liderii coaliţiei pentru formarea Guvernului. Cine va face parte din noul Cabinet

Fostul premier vrea ca toţi miniştrii care au făcut parte din cabinetul său să părăsească noul Guvern

Sebastian Lăzăroiu despre desemnarea lui M.R.Ungureanu: "Nu e doar modelul rusesc. Vă amintesc că nici George Bush senior n-a venit de la mănăstire"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite