Topul crimelor învăluite în mister care au îngrozit România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asasinii din întreaga lume încearcă întotdeauna să realizeze crima perfectă, dar de cele mai multe nu reuşesc acest lucru. Nici criminalii români nu sunt mai prejos, mulţi dintre ei reuşind să scape nepedepsiţi.

În ultimii 10 ani, liniştea din unele oraşe ale României a fost perturbată de vestea unor crime şocante, care au rămas însă nerezolvate. Că a fost vorba de un taximetrist găsit împuşcat, de un bărbat găsit tranşat sau de un tânăt înjunghiat, oamenii legii nu au reuşit să-şi facă treaba, iar criminalii sunt de negăsit.

1. Părinţii unui tânăr încearcă să-i convingă pe anchetatori să-şi facă treaba

Norbert Orgonaş, un timişorean de 28 de ani, a fost găsit în apartamentul său, în februarie 2002, cu un cuţit în spate. La nouă ani de la asasinat, oamenii legii nu au reuşit să rezolve cazul, iar părinţii băiatului umblă după anchetatori şi încearcă să-i convingă să găsească criminalul.

Crimele ciudate care au îngrozit Banatul. GALERII FOTO

Tânărul făcea comerţ cu piese de computer chiar la el acasă, iar în seara crimei el încasase mii de mărci germane, după estimările anchetatorilor. Ultima persoană care a vorbit cu Norbert la telefon a fost chiar mama sa, care acum spune că oamenii legii nu au cum să rezolve cazul dacă dosarul este plimbat dintr-o mână în alta. „În cinci ani, cazul fiului meu a fost cercetat de cinci poliţişti şi s-au schimbat trei procurori. În 2007 a fost preluat de procurorii bucureşteni. De atunci au mai trecut patru ani. Primul procuror bucureştean s-a pensionat, acum lucrează alt procuror la el", a spus Mariana Orgonaş.

2. Un taximetrist a fost ucis în timpul serviciul, dar crima este un mister pentru anchetatori

În dimineața zilei de 12 februarie 2009, corpul neînsuflețit al taximetristului Bajkan Peter a fost descoperit într-un șanț de pe marginea drumului care duce spre localitatea Sântandrei, din Oradea. Acesta fusese împuşcat mortal, iar după zeci de ore de ancheţă, oamenii legii au ajuns la un suspect, dar mobilul crimei a rămas un mister. Acesta este Nicolae Oros, iar procurorii au precizat la vremea respectivă că Oros se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi probabil a unor ţigări cu efect halucinogen, iar presupusul motiv al omorului ar putea fi un conflict spontan.

Taximetristul Bajkan Peter(dreapta) a fost găsit împușcat

image

Din cauza probelor prezentate de apărare, procurorii nu au reuşit să-l ţină închis pe Nicolae Oros, pentru că acesta a avut alibi, iar avocatul a demonstrat că bărbatul nu avea cum să se afle la locul crimei atunci când aceasta a avut loc.

3. Un bărbat a fost găsit tranşat la groapa de gunoi

Poliţia din Timiş a fost pusă pe jar, la începutul acestui an, de oamenii străzii. Aceştia au descoperit, la groapa de gunoi a oraşului Lugoj, un bărbat mort, care nu avea cap, mâini, picioare, inimă sau alte organe. Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul găsit a fost tranşat şi decapitat de un profesionist, dar oamenii legii nu au reuşit să găsească părţile lipsă ale corpului, lucru care îngreunează ancheta.

image

Tudorel Butoi, unul dintre cei mai reputaţi psihologi-criminalişti din România a urmărit cazul şi a tras mai multe concluzii. „Din experienţa mea de până acum sunt convins că bărbatul ucis, tranşat, decapitat şi eviscerat a fost victima unui traficant de organe. Cel care a pus lucrurile la punct este un profesionist. A lucrat curat, nu a lăsat urme, iar victima a picat într-o capcană bine pusă la punct. Până la urmă trunchiul găsit de anchetatori nu avea inimă şi rinichi, iar pe piaţa neagră aceste organe valorează mult. Criminalul a avut 12 ore la dispoziţie de la crimă până la livrarea organelor către client", a spus Butoi.

Deşi nu au reuşit să afle identitatea bărbatului şi să-l găsească pe asasin, medicii legişti au stabilit modul în care au avut loc decapitarea şi tranşarea cadavrului. Specialiştii au ajuns la concluzia că membrele superioare ale victimei, dar şi capul, au fost tăiate cu un fierăstrău. Tot specialiştii au stabilit că picioarele victimei au fost tăiate cu un cuţit.

4. Un avocat a plănuit uciderea soţiei şi a făcut bileţele cu paşii şi comportamentul pe care trebuie pe care trebuie să-i urmeze criminalul

O femeie de 45 de ani, soţie de avocat, a fost găsită moartă, în luna martie, într-o casă de pe strada Brazilor din Braşov. Iniţial, anchetatorii au afirmat că mobilul crimei nu este cunoscut, dar este posibil ca asasinarea să fi fost făcută din răzbunare. Oamenii legii au descoperit că agresorii au pătruns în curte şi în locuinţă fără să forţeze căile de acces, ceea ce i-a făcut pe anchetatori să creadă că ucigaşul făcea parte din grupul de cunoştinţe al victimei.

Ancheta a luat însă o întorsătură neaşteptată în momentul în care oamenii legii au anunţat că au găsit bileţele din care reiese că soţul victimei a plănuit uciderea soţiei. Acesta a angajat un asasin pentru a-i ucide soţia şi făcuse bileţele cu paşii şi comportamentul pe care trebuie să-i urmeze criminalul.

image

Potrivit anchetatorilor, soţul victimei a pregătit crima pentru a încasa o asigurare de viaţă în valoare de 100 de mii de euro. Acesta a fost reţinut pentru 29 de zile, dar fiica avocatului consideră că tot ce i se întâmplă tatălui ei este o înscenare. „Nu este adevărată varianta biletului dat de tatăl meu, criminalului. Orice se poate falsifica foarte uşor. Nu este adevărat că mama ar fi avut o asigurare de viaţă. Oricum, asta nu este o chestiune care să intereseze presa. Mama criminalului nu avea datorii la tatăl meu şi nici tatăl meu nu avea datorii la altcineva. Astea sunt înflorituri. Nu ştiu cine i-a înscenat asta tatălui meu, pentru că oamenii sunt răi. Procurorii îl agită pe tata cu anchete şi prostii. Până la urmă va fi bine. Părinţii mei s-au înţeles foarte bine. Nici tata şi nici altcineva din familie nu ar fi putut să îi facă rău mamei", a spus aceasta.

5. Două femei au fost găsite moarte în propria casă

Cel mai recent caz al unei crime misterioase a avut loc în Capitală, două femei fiind găsite moarte în propriul lor apartament. Potrivit medicilor legişti, cele două femei erau moarte de patru-cinci zile, iar cadavrele se aflau în stare avansată de putrefacţie.

După finalizarea autopsiei cadavrului Cristinei Verona şi al mamei acesteia, Elena Pârvulescu, legiştii dau primul verdict: femeia în vârstă de 44 de ani şi-a omorât mama. Aceştia au afirmat că Elena Pârvulescu a fost sufocată cu o pernă de către fiica sa, care apoi s-a spânzurat de calorifer.

Cristina Verona / foto: Agerpres

image

O altă variantă vehiculată este aceea că fosta redactor-şef de la „Reader's Digest" s-a sinucis iar mama acestuia a văzut-o şi a murit după ce a făcut un atac de cord. „Autopsiile efectuate în data de 06.07.2011 au reliefat faptul că moartea persoanei de 77 de ani a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale şi comprimare toracică, în timp ce moartea persoanei de 44 de a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin spânzurare; decesul celor două persoane s-a produs în urmă cu 4-5 zile", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite