Geoană îşi linişteşte primarii credincioşi: "Ce represalii? Să le ia caii la bicicletă?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, tot mai aproape de despărţirea de PSD
Mircea Geoană, tot mai aproape de despărţirea de PSD

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a întâlnit, joi, pe fondul iminentei excluderi din PSD, cu mai mulţi primari social-democraţi din colegiul său senatorial din Dolj, Dăbuleni - Segarcea.

Geoană s-a întâlnit cu 43 de primari, în cadrul unor şedinţe informale care au avut loc la Dăbuleni, Ostroveni, Mârşani, Segarcea şi Cârcea.

Ei i-au promis sprijin lui Mircea Geoană în conflictul cu liderii PSD şi l-au asigurat că-l vor susţine dacă va decide înfiinţarea unui nou partid, după iminenta excludere din PSD la Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Geoană a mulţumit marii "familii PSD" din Doj şi a spus: "Vreau sa vă asigur că echipa de la Dolj rămâne unită şi solidă, indiferent de discuţiile care apar. Aici este o mare familie PSD- istă din care fac şi eu parte. Mai sunt, poate unii cărora le este teamă de represalii la nivel central, dar oamenii serioşi, primarii cei care stau pe picioarele proprii rămân solidari în echipa şi acest lucru este important".

El i-a asigurat pe primarii din colegiul său senatorial Dăbuleni - Segarcea, că nu vor exista "represalii" la adresa lor.

"Ce represalii să existe la adresa primarilor? Să le ia caii la bicicletă?", s-a întrebat, retoric, preşedintele Senatului.

"L-au mâncat prietenii"

"Ne-a îndemnat la unitate, înţelepciune, înţelegere şi răbdare. Dânsul şi-a exprimat dorinţa să avem răbdare şi şi-a exprimat convingerea că nu va pleca din partidul de suflet, PSD. Dânsul este loial partidului şi nu se pune problema în acest moment de o altă formaţiune politică. Nu este nicio mirare că dânsul a venit astăzi (n.r. - joi) la noi, întrucât cel puţin o dată pe lună dânsul vine în vizită pe colegiu", a spus primarul din Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, după discuţia cu Geoană

Primarul comunei Mârşani, Constantin Ghencioiu, a spus şi el:

"Pe agenda dânsului sunt mai multe comune, precum Dăbuleni, Ostroveni, Mârşani, Segarcea şi Cârcea. La colegiul Mârşani urmează să se întâlnească cu oamenii de la nouă comune şi să ne explice ce s-a întâmplat la Bucureşti, cum l-au mâncat prietenii pe care dânsul i-a ajutat să ajungă în funcţii de conducere. Nu vine cu un scop anume, este doar o vizită informală, noi ţinem mereu legătura cu dânsul", a spus Ghencioiu.

"Ponta să vorbească când o să câştige şi el 5,2 milioane de voturi"

Primarii PSD din judeţul Dolj au ameninţat că demisionează în bloc dacă Victor Ponta îl exclude pe Mircea Geoană din partidul social-democrat.

"Îi solicităm lui Victor Ponta să renunţe de urgenţă la lupta pe care o are cu Mircea Geoană, întrucât această luptă nu are nimeni de câştigat. Considerăm că nu este potrivit ca preşedintele PSD să aibă conflicte şi să-l ameninţe cu excluderea pe Mircea Geoană care este, potrivit sondajelor de opinie, al doilea lider PSD ca încredere în ochii opiniei publice. Vă precizăm că o decizie de excludere din PSD a lui Mircea Geoană echivalează pentru noi cu o decizie de excludere a noastră", se arată într-o scrisoare a primarilor PSD din Dolj.

SCANDALUL GEOANĂ

Cine-i cu Geoană în noul partid: 3 lideri CJ, 3 lideri de filiale, primarii din Dolj şi peste 10 parlamentari

Guşă, fostul strateg al lui Geoană: "Pentru cine moaş-ta pe gheaţă iei flegme?"

EXCLUSIV Geoană îşi face partid pe ideea "fără Iliescu şi fără comunişti"

EXCLUSIV Surse: PSD n-o să-l dea afară pe Geoană pentru că "le e frică de lumea care-ar pleca cu el"

Geoană flutură noul partid: "Este loc pentru un curent social-creştin"

EXCLUSIV: Geoană trece la UNPR şi aduce 7 senatori şi 14 deputaţi

Geoană bagă zâzanie între greii PSD: Ponta se ia de Iliescu şi Năstase şi flutură Congresul

Geoană ar fi mers ieri cu UNPR şi PDL la discuţii cu FMI

Geoană explică furia lui Ponta: "Eu merg în America la fel cum merg la Dăbuleni"

Năstase explică mazilirea lui Geoană: "E important să ştii că soldatul nu întoarce arma asupra ta"

R. Turcan: Păcatele lui Geoană - nu şi-a prezentat omagiile lui Che Guevara de Bucureşti

Glumiţele lui Geoană: "Declar deschisă şedinţa Senatului...era să zic american!"

Excluderea lui Geoană, în linie dreaptă: "Nu vă temeţi pentru mine"

Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec, dar este imposibil

Geoană, mazilit în Senat: "Să mă bată Dumnezeu dacă îmi dau seama care este calculul din spatele acestei decizii"

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite