EXCLUSIV Surse: PSD n-o să-l dea afară pe Geoană pentru că "le e frică de lumea care-ar pleca cu el"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Surse din partidul social-democrat au declarat, joi, pentru "Adevărul", că Mircea Geoană nu va sfârşi exclus din PSD, deoarece liderilor partidului le este teamă că ar deschide o adevărată cutie a Pandorei care ar putea să rupă partidul după modelul UNPR.

"N-or să-l dea afară pe Geoană, nu-l exclud pentru că le e frică de lumea care-ar pleca cu el", au spus surse social-democrate. "Iliescu şi Năstase au simţit asta cel mai bine, pentru că ei au o experienţă foarte mare".

"În filialele din toată ţara este agitaţie mare. Nu se înţelege supărarea asta personală a lui Victor", au adăugat sursele apropiate lui Mircea Geoană.

Un lucru este cert. "Sunt două variante, pe hârtie, negru pe alb. Excludere duminică şi anunţarea, imediat, a noii formaţiuni. Doi: neexcluderea şi convocarea de către şefii de organizaţii PSD din ţară a unui Comitet Executiv Naţional în foarte scurt timp", au declarat, joi, pentru "Adevărul", surse din PSD.

Guşă şi Şandru, racolaţi?

"Se vorbeşte în permanenţă cu Cozmin Guşă şi Lavinia Şandru" pentru coagularea construcţiei politice, au adăugat sursele din PSD. Cozmin Guşă a fost consilierul lui Geoană pe zona Transilvania şi fost secretar general al partidului în 2003, pe vremea când partidul era condus de Iliescu-preşedinte şi Năstase - premier.

Contactată de Adevărul, Lavinia Şandru, actualmente preşedintele PIN, nu a negat dar nici nu a confirmat discuţiile privind posibilul partid. "Eu vorbesc mult cu Geoană, am fost şi parteneri în campania din 2009, dar aici e vorba de altceva. Este decizia PSD, vorbim despre ceva ipotetic", a spus ea. "Nu ştiu dacă va fi dat afară, pentru că PSD va pierde enorm", a spus ea. "Victor a luat totul pe cont propriu, e un meci personal şi restul nu vor să-şi sacrifice cariera politică pentru asta. Dar, vă spun, nu mai este cale de întoarcere pentru cei care au declanşat războiul", a completat ea.

Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de centru-stânga, au declarat, luni, pentru "Adevărul", surse apropiate preşedintelui Senatului. Unul din numele vehiculate pentru noul partid al lui Mircea Geoană este "Noua Stângă". Noul partid ar fi cooptat deja trei preşedinţi de Consilii Judeţene, şase preşedinţi de filiale PSD din Moldova şi sudul ţării şi aproximativ 15 parlamentari, au declarat sursele apropiate de Geoană.

Scandalul Geoană:

EXCLUSIV: Geoană trece la UNPR şi aduce 7 senatori şi 14 deputaţi

EXCLUSIV Geoană îşi face partid pe ideea "fără Iliescu şi fără comunişti"

Geoană bagă zâzanie între greii PSD: Ponta se ia de Iliescu şi Năstase şi flutură Congresul

Geoană ar fi mers ieri cu UNPR şi PDL la discuţii cu FMI

Geoană explică furia lui Ponta: "Eu merg în America la fel cum merg la Dăbuleni"

Năstase explică mazilirea lui Geoană: "E important să ştii că soldatul nu întoarce arma asupra ta"

R. Turcan: Păcatele lui Geoană - nu şi-a prezentat omagiile lui Che Guevara de Bucureşti

Glumiţele lui Geoană: "Declar deschisă şedinţa Senatului...era să zic american!"

Excluderea lui Geoană, în linie dreaptă: "Nu vă temeţi pentru mine"

Geoană: Dacă mi se garantează că sunt schimbat cu cineva din PSD, plec, dar este imposibil

Geoană, mazilit în Senat: "Să mă bată Dumnezeu dacă îmi dau seama care este calculul din spatele acestei decizii"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite