Emil Boc: PDL va obţine un scor rezonabil în Caraş-Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL a sesizat Curtea Constituțională în cazul adoptării uninominalului pur (foto: adevarul)
PDL a sesizat Curtea Constituțională în cazul adoptării uninominalului pur (foto: adevarul)

Vicepreşedintele PDL Caraş-Severin, Nicuşor Vasilescu, cel care nu va părăsi formaţiunea politică, datorită faptului că este un apropiat al fostului ministru, Elena Udrea, i-a convocat pe primarii din judeţ, într-o mică şedinţă. Acelaşi lucru l-a făcut şi preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, iar şedinţa are loc astăzi, la ora 12.00.

UPDATE 14.05 38 de primari din cei 42 din Caraș-Severin îl vor urma pe Sorin Frunzăverde la Uniunea Social Liberală, trei dintre edili vor candida din partea PDl și unul dintre primari nu a decis încă.

Frunzăverde a spus că decizia celor 38 de primari, înseamnă că „ei apreciază exerciţiul administrativ pe care l-am avut împreună şi realizează că este nevoie de altă construcţie politică, care să susţină administraţia locală".

UPDATE 12.33  Emil Boc: „Avem continuitate în Caraş-Severin, filiala este stabilă iar viaţa politică merge mai departe. PDL va obţine un scor rezonabil la alegerile locale, în acest judeţ."

Biroul Permanent Naţional al PDL va desemna, luni, o conducere interimară a filialei din Caraş-Severin, a declarat Emil Boc. Acesta a susţinut că PDL va merge mai departe şi va avea continuitate, el spunând că a existat continuitate chiar şi după plecarea fondatorului partidului, Petre Roman.

„Mare eroare să vorbim despre o identitate de dreapta în PNL. Dreapta s-a dizolvat în stânga lui Iliescu şi în pumnii lui Ponta. Singura politică de dreapta a făcut-o PDL. Au fost măsuri autentice de dreapta , pe care PNL nu le-a susţinut. Antonescu a compromis o ideologie şi un partid, predându-l în mâna stângii comuniste", a declarat Boc.

UPDATE ORA 11.00 Cei câţiva membri PDL sunt în şedinţă
Dintre cei 42 de primari convocaţi la sediul PDL din Reşiţa, doar puţin peste zece s-au prezentat la şedinţa preşedintelui PDL. Dacă în vremurile bune, sediul de partid era neîncăpător, acum, o mână de oameni au răspuns invitaţiei lansate de cel mai important membru al Partidului Democrat-Liberal. Alături de Emil Boc, pe lângă Nicuşor Vasilescu, primarul oraşului Băile Herculane, la Reşiţa se află şi edilul oraşului Oţelu-Roşu, Iancu Simion Simi, despre care se vorbeşte că relaţiile sale cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, s-ar fi deteriorat în ultima perioadă. Şedinţa se desfăşoară cu uşile închise şi a început în urmă cu aproximativ 30 de minute. 

CITIEŞTE ŞI: Frunzăverde condamnă „statul polițienesc” al lui Băsescu

Descindere în masă din PD-L. Alături de Sorin Frunzăverde, trece la PNL toată filiala județeană

UPDATE ORA 09.00 Boc a confirmat că vine la Reşiţa
Deşi la orele dimineţii de ieri, zvonurile că preşedintele PDL, Emil Boc, ar veni la Reşiţa, prindeau tot mai tare contur, acestea au fost infirmate în cele din urmă. Astfel că, la sediul partidului de peste drum de Casa de Cultură a Sindicatelor, s-a prezentat doar vicepreşedintele filialei din Caraş-Severin a PDL, Nicuşor Vasilescu. Acesta a stat de vorbă cu cei trei primari care au spus „prezent” convocării pe tema plecării din formaţiunea politică. Primarul oraşului Băile Herculane a admis faptul că PDL trece printr-o perioadă dificilă. "Da, sunt frământări în cadrul filialei judeţene, rămâne de văzut ce este de făcut", a spus Vasilescu.

CITEŞTE ŞI: Falcă: Am fost contactat de PNL, dar nu plec din PDL. PNL dezminte!

Criticile lui Sorin Frunzăverde la adresa PDL, de la început până astăzi

„Eu voi rămâne sigur în PDL şi cu siguranţă vor rămâne şi alţi primari”, a adăugat acesta. Despre Nicuşor Vasilescu se ştie că este un apropiat al fostului ministru al turismului, Elena Udrea, care a alocat sume importante de bani în staţiunea de pe Cerna, pentru construirea unui aquaparc la standarde europene. Până la finele săptămânii, apele se vor limpezi în partid, iar fiecare primar în parte va trebui să ia o decizie privind soarta sa pe plan politic.



În ce priveşte vizita preşedintelui PDL, Emil Boc, acesta a ajuns în urmă cu doar câteva momente la Reşiţa, ca să vadă cu ochii lui cei cinci membri care au mai rămas în partid. La ora 12.00, preşedintele forului judeţean, Sorin Frunzăverde, i-a convocat şi el pe primari, într-o mică şedinţă.

Revenim cu amănunte!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite