Falcă: Am fost contactat de PNL, dar nu plec din PDL. PNL dezminte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad

Secretarul executiv al PDL Gheorghe Falcă a declarat, joi, la Antena 3, că a fost "contactat pentru o dreaptă puternică", menţionând că liberalii cu care a vorbit i-au spus că nu au încredere în PSD. Primarul Aradului a declarat că nu va pleca din PDL, dar că ar dori constituirea unei forțe puternice de dreapta pe scena politică.

UPDATE 16. 40  Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, că nu a auzit despre o plecare a lui Falcă din PDL către PNL.

"N-am auzit, dar mie mi-ar părea rău dacă ar veni la PNL, pentru că locul lui e la PDL", a precizat Nicolăescu.

Referitor la trecerea lui Falcă în tabăra liberală, Nicolăescu a precizat, că traseism politic înseamnă plecarea dinspre opoziţie spre putere.

"Traseismul politic înseamnă să pleci întotdeauna dinspre opoziţie spre putere. Invers este un lucru de atitudine ideologică, morală şi comportamentală. Dar când eşti în centrul puterii şi ai acces la fonduri şi te bucuri de ele, după aceea să te trezeşti cu două luni înainte de alegeri că eşti nemulţumit şi că ţi se pare că acea putere este abuzivă şi nu e conformă cu principiile tale, mi se pare puţin cam mult ", a spus Nicolăescu.

UPDATE 16.25  Preşedintele PNL Arad Ioan Cristina a declarat, că nimeni din organizaţia judeţeană a partidului nu l-a contactat pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), în vederea realizării unui proiect politic de dreapta.

"Falcă nu a vorbit cu nimeni din PNL Arad, pentru că nu stăm de vorbă cu el. Este o petardă aruncată de Falcă, care încearcă să arunce în ridicol fenomenul real al destructurării PDL în vestul ţării", a declarat liderul liberal din judeţul Arad.

Ioan Cristina a precizat, că la Arad există încredere reciprocă între PNL şi PSD.

"Nu este adevărat că nu avem încredere în PSD, este o intoxicare. Este exclus ca Gheorghe Falcă să vină vreodată în viaţa sa la PNL. Este evidentă degringolada fără precedent în care se află PDL după plecarea lui Frunzăverde. Asistăm la un moment al adevărului în PDL, cum au fost rare în ultimii ani", a afirmat Cristina.

Întrebat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3 pe subiectul ridicării de către poliţiştii judiciari a unor documente de la Primăria Arad, despre informaţiile potrivit cărora s-ar pregăti plecarea sa din PDL, Falcă a răspuns că a fost contactat "pentru o dreaptă puternică".

"Colegii liberali care au vorbit cu noi nu au încredere în PSD", a spus Falcă, menţionând că nu doreşte să ofere numele celor cu care au vorbit.

El a mai spus că nu primarii fac o dreaptă puternică.
Întrebat dacă este de partea lui Boc sau de partea lui Blaga în PDL, Falcă a spus că nu face o astfel de împărţire.

Finul preşedintelui a menţionat că atât Boc, cât şi Blaga, trebuie să contribuie la succesul partidului.
Sorin Frunzăverde a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin din partea USL, în calitate de membru PNL.

Presa a relatat că şi alţi lideri sau reprezentanţi locali ai partidului îşi pregătesc plecarea din formaţiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite