Criticile lui Sorin Frunzăverde la adresa PDL, de la început până astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde
Sorin Frunzăverde

Sorin Frunzăverde s-a distanțat de măsurile de austeritate adoptate de PDL în iunie 2010 și s-a erijat, de atunci, într-un critic al conducerii Emil Boc. Sorin Frunzăverde i-a reproșat lui Boc că nu și-a consultat colegii înainte de a reduce salariile. Frunzăverde avea și un dinte împotriva altui greu din partid, Elena Udrea, care îl acuză de răzbunare.

„Nu am fost de acord cu aceste măsuri şi am spus acolo că, dacă ar fi avut loc acum o lună această discuţie în interiorul partidului, probabil că soluţia pe care ar fi ales-o guvernul ar fi fost alta. Discuţia a venit foarte târziu", a declarat, în iunie 2010, Sorin Frunzăverde.

El a criticat virulent și intenția Puterii de a micșora pensiile.

„Efectiv nu cred în acest tip de măsuri. Le-am spus colegilor mei că, în mod normal, ar fi trebuit să alegem varianta Fondului Monetar Internaţional şi anume mărirea TVA-ului şi a cotei de impozitare pe profit. De pensii nu trebuia să ne atingem, sub nicio formă", a adăugat Frunzăverde.

Citește aici declarațiile lui Sorin Frunzăverde

"Eu cred că aceasta era soluţia şi am mai spus acolo, la Bucureşti în şedinţa cu Guvernul şi cu reprezentanţii PDL din Guvern, primul-ministru şi toţi ceilalţi, am spus că dacă am fi votat acum o lună, în mod sigur că majoritatea membrilor din Colegiul Director ar fi optat pentru varianta creşterii impozitării", a mai spus Frunzăverde.

Frunzăverde s-a declarat împotriva unui nou mandat ministerial al Elenei Udrea

La doi ani de la criticile lansate guvernului Ungureanu, în martie 2012, Sorin Frunzăverde se pronunță și împotriva unui alt lider PDL, Elena Udrea.

Pe fondul unor discuții din interiorul PDL privind opunerea lui Frunzăverde ca Udrea să mai primească un portofoliu de ministru în cabinetul Ungureanu, Elena Udrea declara, la jumătatea lunii martie, că Sorin Frunzăverde a fost nemulțumit că l-a schimbat din funcție pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) din Caraș-Severin, după preluarea ISC de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, notează Mediafax.

Citește aici apărarea lui Emil Boc în fața acuzelor lui Sorin Frunzăverde

Conflictul cu Elena Udrea

„Ca orice cetăţean care merge pe stradă, am constatat că lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce priveşte construcţiile. Sunt foarte multe construcţii fără autorizaţie care ajung să atingă zece etaje fără probleme, deci nu le opreşte nimeni, ştim cu toţii că se cere şpagă la controalele care se fac pe parcursul edificării unei lucrări, de foarte multe ori există lipsă de interes din partea autorităţii de control", a spus, la acea vreme, Elena Udrea.

Udrea a explicat că intenția sa a fost depolitizarea ISC, acesta fiind motivul pentru care au fost demiși directorii vechi și angajați alții noi, prin concurs. Instituţia a fost regionalizată şi din 41 de directori judeţeni au mai rămas opt şefi regionali.

„În momentul acela au apărut discuţiile, pentru că foarte mulţi dintre ei erau susţinuţi politic. Asta nu era nicio problemă, dacă omul era competent şi corect. Eu am refuzat ca printre cei opt directori regionali să mai existe vreunul dintre vechii șefi ai instituției, ceea ce i-a nemulțumit pe unii dintre colegii mei", a spus Udrea.

Citește aici declarațiile deputatului PSD de Caraș-Severin Ion Mocioalcă despre plecarea lui Frunzăverde

Președintele organizației PDL București, Elena Udrea, a subliniat că au existat anumite probleme la Caraș-Severin, după ce ministerul a decis să demoleze construcțiile ilegale.

A reieşit că nu ne-au ajutat sau, de fapt, ne-am încurcat în urma acelor controale. Ca urmare am hotărât demiterea directorului ISC de acolo, un lucru care sigur l-a nemulţumit pe colegul meu Sorin Frunzăverde, iar ulterior, când a avut ocazia, desigur a ţinut să mă scoată dintre miniştrii performanţi din Guvern", a mai spus Udrea.

Răspunsul lui Frunzăverde

Sorin Frunzăverde a declarat, la acea vreme, că nu a existat niciun conflict între el și Elena Udrea și că „responsabilul județean de la ISC Caraș-Severinla care face referire este apolitic".

„Conflictul evocat de doamna Udrea nu există. Responsabilul judeţean la care face referire, nici măcar director, nu a fost şi nu este membru al PDL. A gestionat această funcţie foarte mulţi ani sub diverse guvernări, ceea ce denotă profesionalism şi demiterea lui nu are nicio legătură cu afirmaţiile pe care eu le-am făcut despre anumiţi membri ai Guvernului, afirmaţii susţinute de mine de-a lungul ultimilor ani în forurile de partid şi motivate în egală măsură", a precizat Frunzăverde.

Opoziția îl percepe pe Frunzăverde ca pa un critic al Puterii

Deputatul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a declarat, marți, pentru „Adevărul", că Frunzăverde s-a erijat într-un critic constant al greșelilor din guvernarea Boc.

Frunzăverde a criticat guvernul Boc. S-a opus realegerii lui Emil Boc. Nimeni din partid nu l-a contrazis atunci", a declarat Mocioalcă, lăsând să se înțeleagă că Frunzăverde a ajuns la capătul răbdării.

Ceea ce a și declarat Sorin Frunzăverde în conferința de presă, susținută miercuri, privind plecarea sa din PDL, arătând că „ haosul politic și statul polițienesc sufocă economic România și că lucrurile nu mai pot fi rezolvate din interiorul PDL".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite