Boicotarea referendumului în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL îşi îndeamnă alegătorii să nu participe la vot
PDL îşi îndeamnă alegătorii să nu participe la vot

Decizia Colegiului Director al PDL de a boicota referendumul de pe 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu a fost urmată de o serie de declaraţii ale politicienilor din ambele tabere.

Tabăra PDL:

Vasile Blaga: Facem un apel la toţi oamenii de bună-credinţă să nu participe la această mascaradă

„Nu vom valida un şir de abuzuri care au început prin schimbarea Avocatului Poporului, a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. În cele din urmă a fost suspendat preşedintele Traian Băsescu“, a explicat Vasile Blaga la finalul şedinţei Colegiului Director al partidului.

Citeşte şi:
Băsescu a descoperit valoarea boicotului

Mihai Răzvan Ungureanu: Arma noastră pe 29 iulie este boicotul

„Pe 29 iulie vă îndemn pe toţi să nu cădem în capcana pe care cei de la USL ne-au întins-o, pentru că, pentru prima dată în istoria recentă a României, democraţia ar putea fi învinsă cu propriile arme. Arma noastră pe 29 iulie este boicotul“, spune Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.

Citeşte şi:
Mihai Răzvan Ungureanu: Arma noastră pe 29 iulie este boicotul!

Cezar Preda: Nu cred că Victor Ponta poate să acuze pe altcineva de laşitate

„Vorbea Victor Ponta astăzi (n.r.-marţi, după ce PDL a luat decizia de a boicota referendumul) despre laşitatea PDL, despre laşitatea preşedintelui României. Nu cred că Victor Ponta poate să acuze pe altcineva de laşitate, domnia sa, care a fost invalidat de profesorii săi, este în continuare cel mai mare laş din România pentru că nu-şi recunoaşte furtul de la doctorat", a delcarat Cezar Preda.

Citeşte şi:
Cezar Preda: Nu cred că Victor Ponta poate să acuze pe altcineva de laşitate

Tabăra USL

Victor Ponta: Băsescu este un laş, un mincinos şi un iresponsabil

„Decizia PDL de a boicota referendumul validează faptul că legenda lui «Băsescu cel curajos, care merge în faţa poporului» a ajuns la final. Astăzi, Băsescu este un laş, un mincinos şi un iresponsabil care a distrus România în aceşti ultimi opt ani. Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi“, a declarat Ponta. 

Crin Antonescu: Verdictul cetăţenilor României este cunoscut şi de ei, şi de noi. Şi este necruţător

„Acum două zile, proclama cât se poate de răspicat că, citez, intră în coliziune cu domnia sa oricine recomandă neparticiparea la referendum, că nu se poate întoarce la masa verde, că este un moment în care democraţia se manifestă prin participare, pentru ca la nici 48 de ore să susţina perfect contrariul. (...) PDL este hotărât de multă vreme şi, în înţelegere cu Traian Basescu, să încerce singura şansa de a-l salva la masa foarte verde pe Traian Băsescu, pentru ca verdictul cetăţenilor României este cunoscut şi de ei, şi de noi. Şi este necruţător", a declarat Crin Antonescu.

Senatorul PSD Dan Şova: Este doar o primă fază, etapa următoare fiind interzicerea dreptului de a vota

 „Traian Băsescu este singurul cetăţean român care a ajuns preşedinte al României din calitatea procesuală de inculpat. Această calitate, care este suspendată pe perioada mandatului prezidenţial, este cea care nu-i dă linişte“, a declarat senatorul Şova, adaugând faptul că boicotarea referendumului prin propunerea de a nu participa la vot este doar o primă fază, următoarea fiind interzicerea cetăţenilor de a participa la vot“, a declarat Dan Şova.

Citeşte şi: Şova: Boicotarea referendumului, prima fază. Etapa următoare e interzicerea dreptului de a vota

Tăriceanu: Trebui aduşi suplimentar între 5 şi 10% din numărul de alegători

„Aprecierea mea este că vor trebui aduşi în mod suplimentar între 5 şi 10% din numărul de alegători, deci vor trebui convinşi, atraşi să vină să voteze, ceea ce nu este un lucru uşor. Asta înseamnă între 900.000 şi 1,8 milioane de alegători pentru a putea asigura condiţia de cvorum“, este de părerea Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: Tăriceanu crede că reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni ar prelungi instabilitatea şi ar afecta cursul de schimb

Ioan Rus: Elegant este să participi la vot

„În Constituţie este consfinţit un drept şi nu o obligaţie. Fiecare partid îşi stabileşte propria strategie, însă elegant, civilizat, rezonabil într-o ţară membră a Uniunii Europene este ca atunci când ai o problemă de rezolvat prin vot, să participi la vot“, afirmă Ioan Rus.

Citeşte şi: PDL boicotează referendumul

Traian Băsescu: În condiţiile neparticipării PDL-ului, nu mai am niciun dubiu despre cum va fi votul

Traian Băsescu: La 1 august voi fi la Cotroceni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite