Traian Băsescu: La 1 august voi fi la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR, că este sigur în proporţie de 99% că referendumul va fi invalidat şi astfel se va pune capăt crizei politice şi se va restabili funcţionalitatea statului român. Ba, mai mult, el spune că va reveni la Palatul Cotroceni pe 1 august.

„Dacă BEC validează, nu are cine să se opună acestui lucru. După care urmează validarea referendumului de către CC şi s-a luat decizia. Sunt un om care are meserie şi are ce face, dar hai să discutăm problema serioasă. Ce vă pot spune este că miercuri (n.r. - 1 august) eu voi fi înapoi la Cotroceni, asta este cert ", a declarat preşedintele suspendat.

Băsescu a mai subliniat că, dacă nu exista riscul de fraudare, ar fi avut şanse mari să fie înapoi la Controceni şi cu participarea PDL.

În altă ordine de idei, Băsescu a subliniat că, în acest moment, în România, există  un preşedinte suspendat şi o hărmălaie politică uriaşă, iar invalidarea referendumului va duce la restabilirea situaţiei.

„Poate urma restabilitarea funcţionalităţii instituţiilor statului imediat după 29 prin invalidarea referendumului sau poate urma o perioadă de instabilitate, adică trei luni până la alegerile prezidenţiale în cazul în care se invalidează referendumul. Alegerile prezidenţiale vor fi urmate de încă o lună şi jumătate până la alegerile legislative, ele nu pot fi comasate datorită Constituţiei“, a afirmat preledintele suspendat.

Citeşte şi:
Dispută la TVR: Traian Băsescu versus moderator
Referendum cu program prelungit

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite