Sorin Frunzăverde: PDL a guvernat cu aroganță, iar conducerea partidului a fost confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Frunzăverde a câștigat alegerile locale
Sorin Frunzăverde a câștigat alegerile locale

Fostul vicepreședinte al PDL Sorin Frunzăverde a declarat, joi, la Antena 3, că PDL nu va rămâne pe scena politică întrucât a guvernat „arogant". Vina pentru această situație este a „grupului" care a confiscat conducerea efectivă a partidului.

„Greșeala a fost că am dat dovadă de foarte multă aroganță în actul guvernamental, de foarte puține momente de consultare cu ce înseamnă în realitate în România. Am guvernat arogant, sigur în condiții foarte grele, grele tocmai pentru faptul că am avut acest parcurs foarte, foarte greșit calculat în relația cu liberalii. Am omorât o alternativă de dreapta fezabilă", a susținut el.

„Am omorât o alternativă de dreapta fezabilă", a spus Frunzăverde.

În viziunea lui Frunzăverde, problemele formațiunii democrat-liberale sunt mult mai vechi decât  momentul preluării președinției partidului de Emil Boc. Fostul lider pedelist apreciază că una dintre greșelile fundamentale ale portocaliilor a fost ruperea de PNL.

Citește și: EXCLUSIV Sorin Frunzăverde despre plecarea din PDL: „Este începutul construcției dreptei moderne în România"

„Ruperea PNL prin plecarea lui Theodor Stolojan a fost o greșeală politică foarte mare, o eroare de apreciere a cui o fi fost, cu atât mai mult cu cât a afectat relația PDL-PNL", precizat Frunzăverde.

Citește și: Frunzăverde condamnă „statul polițienesc" al lui Băsescu

„Alianţa Dreptate şi Adevăr a fost o construcţie inteligentă. Dacă ne amintim, chiar în 2005 a fost acest moment, atunci când Călin Popescu-Tăriceanu a propus organizarea de alegeri anticipate, cu care PDL nu a fost de acord. Din nefericire, atunci au apărut o serie de ambiţii ulterioare, care au compromis definitiv un asemenea moment favorabil", a afirmat Sorin Frunzăverde.

Citește și: Frunzăverde: Mâine îmi dau demisia din PDL, dar trecerea la PNL ar putea fi temporară

Sorin Frunzăverde consideră că o altă problemă a PDL este „dialogul surzilor" purtat în interiorul partidului, întrucât politica pedelistă nu mai este făcută cu gândul la oameni.

„Atunci când faci politică trebuie să te gândeşti la oameni, iar noi ne-am ascuns după cifre. Ne-am ascuns, pentru că nu vreau să mă disculp. Iar acum abandonurile nu sunt la nivel personal, ci în politică. Am ajuns la putere pentru că am făcut nişte promisiuni. Din nefericire, colegii mei care au condus efectiv partidul nu şi-au respectat aceste promisiuni pe care le-au clamat de-a lungul timpului", a spus Frunzăverde.

Citește: Frunzăverde pleacă astăzi de la CJ Caraș-Severin. Berceanu dă din casă

Fostul prim-vicepreședinte al PDL a explicat că decizia de a părăsi Partidul Democrat Liberal este rezultatul unui parcurs care a început încă din anul 2005.

„Partidul Democrat Liberal nu mai este cel de altădată. PDL nu şi-a mai respectat promisiunile şi principiile. A trădat convingerile şi relaţia cu propriul popor, cu cetăţenii", a susţinut Frunzăverde.

Citește: Emil Boc se apără în fața atacurilor lui Frunzăverde

În ceea ce privește acuzațiile lui Radu Berceanu, Sorin Frunzăverde a declarat că nu a negociat niciodată trecerea la PSD. Frunzăverde a subliniat că Berceanu are anumite frustrări.

Sorin Frunzăverde a demisionat în urmă cu o săptămână din formațiunea democrat-libeală, al cărui părinte fondator a fost, acuzând abuzuri în interiorul partidului, dar și „haos administrativ și vrajbă politică“. Frunzăverde s-a înscris în Partidul Național Liberal, anunțând că va candida la alegerile locale de anul acesta pe listele USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite