Frunzăverde pleacă astăzi de la CJ Caraș-Severin. Berceanu dă din casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc, alături de Roberta Anastase şi de Sorin Frunzăverde
Emil Boc, alături de Roberta Anastase şi de Sorin Frunzăverde

Astăzi va intra în vigoare demisia președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. De astăzi, președinția CJ va fi asigurată prin interimat, ca urmare a plecării lui Frunzăverde din Partidul Democrat Liberal și a înscrierii sale în formațiunea liberală.

Sorin Frunzăverde a anunțat, cu o săptămână în urmă, că se va retrage din PDL pentru a se alătura taberei liberalilor.

Odată plecat, Frunzăverde a acuzat formațiunea care l-a consacrat de haos administrativ, vrajbă politică și instaurarea, în România, a statului polițienesc.

Citiți aici declarațiie lui Frunzăverde: România este stat polițienesc. Ne sunt ascultate telefoanele

„Ne e frică să vorbim la telefon și ne punem problema dacă nu cumva ambiental suntem ascultați. Nu cred însă că tot ceea ce v-am spus mai poate fi abordat și rezolvat din interiorul PDL, din nefericire", a spus liderul politic, în conferința de presă susținută după anunțarea demisiei.

Berceanu atacă: Frunzăverde nu e preferat în sondaje pentru Consiliul Județean

Odată cu anunțul că se va retrage din viața politică, liderul PDL Dolj, Radu Berceanu a ținut să facă publice și informații confidențiale privind popularitatea lui Frunzăverde. Berceanu a subliniat că sondajele de opinie comandate de Frunzăverde, relevă faptul că se află pe locul doi în topul preferințelor alegătorilor și, în unele sondaje, chiar pe locul trei.

Citește și: Vasile Blaga îi aminteşte de datorie lui Frunzăverde: "Să nu uite că are şi el obligaţii faţă de partid"

„USL a luat o mare plasă: dacă mergeau cu candidatul lor, aveau preşedinte de Consiliu Judeţean. Aşa, probabil că va merge cu Sorin Frunzăverde că, probabil, aşa au fost promisiunile în cadrul târguielilor respective, dar asta nu înseamnă că vor avea un preşedinte de Consiliu judeţean, pentru că cine a trădat o dată, de două ori, de trei ori, sau a încercat, mai face şi alte încercări", a mai spus Radu Berceanu.

Sorin Frunzăverde are tentația trădării

Berceanu a spus, marți, că Frunzăverde „are tentația trădării" încă din 2002, întrucât a negociat cu conducerea PSD pentru a intra în rândurile social-democraților în schimbul portofoliul ministerial de la Apărare.

„Domnul Frunzăverde a negociat în 2002 cu Adrian Năstase şi conducerea PSD de atunci ca să treacă la PSD şi să fie ministrul Apărării, dar domnul Ion Iliescu s-a opus, pentru că ministrul Apărării era Puiu Paşcu, care făcea parte din şcoala de partid şi grupul de la Trocadero la care Ion Iliescu a ţinut şi ţine foarte mult.

Citește și: EXCLUSIV Sorin Frunzăverde despre plecarea din PDL: „Este începutul construcției dreptei moderne în România"

Un număr restrâns de colegi ştiu acest lucru şi dacă cumva domnul Frunzăverde nu îşi mai aduce aminte, îi aduc eu aminte acum şi pot să intru şi în detalii. Aşa că tentaţia trădării este mai veche. Nu cred că pot să spun nimic altceva decât acest cuvânt «trădător», despre un om care a fost de trei ori pus ministru de Partidul Democrat Liberal: la Mediu, Turism şi Apărare.

Un om care totdeauna a fost în conducerea partidului în prima linie. Eu nu mai sunt din 2004 în nicio funcţie, dar Sorin Frunzăverde a fost pus de acest partid primul pe listă la alegerile europarlamentare, a fost stabilit reprezentantul nostru la Partidul Popular European, deci Sorin Frunzăverde nu poate să reproşeze absolut nimic acestui partid", a declarat preşedintele PDL Dolj.

A atacat și Boc: Frunzăverde a trădat crezul partidului

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, la acea vreme, că Frunzăverde, a trădat, prin plecarea sa din formațiune, două crezuri pedeliste. Primul, înscris și în imnul partidului, „vântul bate, apa trece, pietrele rămân" și cel de-al doilea este „casa părintească nu se vinde niciodată".

Marți, președintele PDL Dolj, Radu Berceanu, l-a numit pe Frunzăverde „trădător" și a avertizat USL că „ia o mare țeapă", întrucât candidatul pe care Uniunea îl susținea anterior pentru șefia CJ Caraș-Severin avea mai multe șanse de a câștiga funcția decât are fostul democrat-liberal.

Videanu a fost împăciuitor: Frunzăverde poate fi partenerul de dialog din PNL

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, după plecarea lui Frunzăverde din PDL că acesta a greșit părăsind formațiunea, întrucât se va lupta singur pentru a construi „dreapta modernă românească".

Citește aici declarațiile lui Adriean Videanu: Frunzăverde poate va fi partenerul nostru de dialog în interiorul PNL, pentru a construi dreapta

Videanu și-a exprimat, la acea vreme, încrederea că „dreapta în România înseamnă o construcție împreună cu PNL, la un moment dat, când vor dispărea toate rugozitățile. Este nevoie de o astfel de construcție", declara Videanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite