Ponta a cerut PSD Bucureşti suspendarea senatorului Cătălin Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă

Senatorul Cătălin Vociu, anchetat pentru trafic de influenţă, a  fost suspendat din PSD.

Preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat că senatorul Cătălin Voicu a fost suspendat din partid până când justiţia se va pronunţa în dosarul în care acesta este anchetat pentru trafic de influenţă.

"Este în interesul partidului şi în interesul domnului Vociu să nu se ascundă în spatele partidului", a declarat  liderul social-democrat Victor Ponta. Potrivit statutului PSD decizia de suspendare sau de excludere din partid a unui membru trebuie luată de organizaţia din carea acesta face parte.

Ponta a declarat că speră că stenogramele din cazul Voicu nu au plecat din Senat.

"Dacă stenogramele sunt adevărate, eu mă despart total de acest mod de a gândi şi de face politică", a spus Ponta.

Liderul social-democrat a precizat că este un semnal prost dacă justiţia se face la televizor.

Voicu înţelege de ce partidul a decis să-l suspende

"Nu am de ce să fiu supărat pe conducerea partidului pentru că am înţeles foarte bine gestul şi l-am aflat de la televizor. PSD poate să ia orice decizie şi eu mă supun ei, pentru ca ma simt nevinovat", a spus senatorul Cătălin Voicu la postul de televiziune Antena 3.

DNA  a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Senatul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ce spune Constituţia

Potrivit Legii Fundamentale un parlamentar poate fi urmărit şi trimis în judecată  penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Ce spune Regulamentul Senatului

În regulamentul Senatului se precizează că cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului, acesta o aduce la cunoştinţă în şedinţă publică, după care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de Biroul Permanent  plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor.

Voicu va fi audiat marţi de Comisia juridică în acest caz, informează Mediafax.

În dosarul Voicu apar nume grele din lumea afacerilor, precum Costel Căşuneanu şi Marius Locic, dar şi din lumea politică: Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea. De asemenea, în acelaşi dosar este cercetat şi magistratul Florin Costiniu.

Stenogramele din dosarul „Voicu“ scot la iveală că senatorul avea întinse tentaculele şi la cele mai înalte vârfuri din Poliţia Română. Citiţi mai multe despre legăturile mafiote ale parlamentarului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a negat astăzi că ar fi făcut vreo intervenţie pentru a „rezolva” dosarele penale ale afaceristei din Dolj, Maria (Lili) Schutz sau că ar fi avut vreo legătură în nominalizarea lui Cătălin Voicu la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor. Citeşte mai multe despre reacţia fostului preşedinte PSD în cazul Voicu.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a reacţionat la publicarea convorbirilor telefonice de către jurnaliştii de la Hotnews. Contactat de Realitatea Tv, acesta a pus la îndoială autenticitatea transcriptului şi a declarat că exista "decupaje". Află cum a reacţionat senatorul Voicu atunci când a fost pus faţă în faţă cu stenogramele.

După ce portalul HotNews a publicat, vineri, cum dorea senatorul PSD Cătălin Voicu să controleze justiţia din ţara noastră, din funcţia de Ministru de Interne, sursa citată a făcut noi dezvăluiri privind actele de şantaj şi dosarele compromiţătoare ale senatorului. Aflaţi aici mai multe amănunte.

Senatorul PSD Cătălin Voicu visa la un stat în care el, ca ministru de Interne, să controleze toată Justiţia din România pe bază de şantaj şi dosare compromiţătoare. Portalul Hotnews a publicat largi extrase din documentele aflate la Senat, în baza cărora procurorii DNA cer arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu. Aflaţi care este reţeaua creată de Voicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite