Reacţia lui Geoană la cazul Voicu: Nu am intervenit niciodată pentru nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană susţine că nu a intervenit în actul justiţiei
Mircea Geoană susţine că nu a intervenit în actul justiţiei

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a negat astăzi că ar fi făcut vreo intervenţie pentru a „rezolva” dosarele penale ale afaceristei din Dolj, Maria (Lili) Schutz sau că ar fi avut vreo legătură în nominalizarea lui Cătălin Voicu la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Numele controversatei femei de afaceri din Dolj apare în stenogramele conversaţiilor dintre senatorul Cătălin Voicu şi diverse persoane. Voicu recunoaşte în convorbiri că ar fi intervenit pentru rezolvarea unor dosare penale, inclusiv cele ale Mariei Schutz. „Băga-mi-aş p... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Schutza aia cu serele, cu tot... Păi, şefa doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel, şi nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toţi, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: „Dom'ne, nu-i e ruşine, dom'ne?" „Dom'ne, zic, asta a fost!”  (...), i-ar fi spus Voicu lui Alexandru Mazăre în noiembrie 2009.


"Nu are nimic de-a face preşedintele partidului cu aceste nominalizări"


Geoană a negat astăzi că ar fi avut vreo legătură cu acest caz. „Este împotriva principiilor mele de viaţă şi a modului în care fac politică ca să am ceva de-a face cu o astfel de situaţie. Nu există niciun fel de interferenţă pe care eu am avut-o sau la cunoştinţa mea”,a spus azi Geoană, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Craiova. Întrebat punctual despre dosarul Mariei Schutz, Geoană a negat faptul că atât el cât şi preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Dolj, Ion Prioteasa, au făcut vreo intervenţie pentru rezolvarea unui dosar penal. „Niciodată, în nicio situaţie, domnul Prioteasa sau eu, nu am făcut vreo intervenţie care să fie în afara principiilor şi legalităţii acestei ţări. Niciodată, pentru nicio speţă, pentru nimeni”,a spus Geoană care a exclus azi posibilitatea ca vreun membru al Senatului să fi divulgat stenogramele din dosarul DNA, în baza căruia procurorii au cerut arestarea senatorului Cătălin Voicu. Potrivit preşedintelui Senatului, doar membrii Comisiei Juridice din Camera Superioară au putut studia până în prezent dosarul.

Referitor la stenograma care redă discuţiile despre nominalizarea lui Cătălin Voicu în fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Geoană a adoptat aceeaşi poziţie. „Au existat mai multe propuneri. Nu are nimic de-a face preşedintele partidului cu aceste nominalizări. Domnul Gabriel Oprea a avut mai multe voturi decât Cătălin Voicu ceea ce face ca votul democratic să fi decis în această situaţie”,a spus Geoană care, întrebat despre persoana care l-a propus pe Voicu, a spus că acesta „s-a propus singur”.


Geoană a precizat că, cel mai probabil, senatorii vor decide în marţea după Paşte prin vot secret dacă vor da curs solicitării ministrului Justiţiei referitoare la acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite