Voicu respinge autenticitatea transcriptului şi susţine că a purtat doar "discuţii absolut politice"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Cătălin Voicu a reacţionat la publicarea convorbirilor telefonice de către jurnaliştii de la Hotnews. Contactat de Realitatea Tv, acesta a pus la îndoială autenticitatea transcriptului şi a declarat că exista "decupaje". El şi-a însuşit totuşi unele fragmente de discuţie, dar pe care le-a caracterizat drept "discuţii absolut politice".

Transcripturile "nu sunt reale". "Resping autenticitatea lor. S-au produs decupaje", a afirmat senatorul PSD.

De asemenea, Cătălin Voicu a susţinut că nu l-a ajutat "cu absolut nimic" pe liberalul Ludovic Orban atunci când acesta fost acuzat că a lovit o minoră pe tercerea de pietoni. Tot el a adăugat: "Singurul ajutor oferit a fost telefonic".

Cât despre ajutorul oferit lui Marian Oprişan, Voicu declară. "Am spus de Marian Oprişan că puteam sa-i ofer o opinie. Erau discuţii absolut politice. Bai, eu am o problema, tu cum o vezi".

Întrebat care era sensul afirmaţiei "Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea...", Catalin Voicu a declarat că acestea "erau discuţii de natură politică în care fiecare dintre noi încerca să-şi crească cota de influenţă. Era o discuţie între colegi. Daca eu afirm inseamnă că şi fac acel ceva?".

"Domnul Costiniu mi-a fost şef, mi-a fost profesor la faculate. Domnul Costiniu niciodată nu îmi vorbea cu 'Da mă, Da mă'", a spus Voicu încercând să sublinieze lipsa de autenticitate a transcripturilor. "Dacă s-a alterat ceva înseamnă că acel ceva nu mai e original. Foarte multe Da-uri nu-mi aparţin. Domnul Costiniu era profesor de drept şi putea să dea nişte sfaturi foarte bune", a continuat senatorul PSD.

"Domnul Caşuneanu îmi solicitase o opinie şi atunci am apelat la cel mai bun specialist in civil. Îmi solicitase o opinie. O opinie inseamnă să te uiţi pe ce are omul respectiv", a caracterizat el discuţiile cu omul de afaceri Costel Caşuneanu.

Catalin Voicu susţine că nu a primit niciodată bani de la acesta, adăugand însă că "dacă aveam ceva de luat nu-i ceream pe telefon, vă spun de acum".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite