Cătălin Voicu: "Ştacheta mea e asta... Eu am zis un miliard plus TVA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Cătălin Voicu are interdicţia de a părăsi Capitala
Senatorul PSD Cătălin Voicu are interdicţia de a părăsi Capitala

După ce portalul HotNews a publicat, vineri, cum dorea senatorul PSD Cătălin Voicu să controleze justiţia din ţara noastră, din funcţia de Ministru de Interne, sursa citată a făcut noi dezvăluiri privind actele de şantaj şi dosarele compromiţătoare ale senatorului.

Sursa citată informează că discuţia dintre Cătălin Voicu şi adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Mihai Călinescu, a fost desrisă de procurori drept "o imixtiune gravă în activitatea de cercetare penală", mai precizează HotNews. Călinescu, a fost audiat, vineri, de procurorii DNA, în dosarul în care sunt cercetaţi senatorul PSD Cătălin Voicu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Mai citiţi şi:

Scandal de corupţie: Înregistrările convorbirilor în cazul "Voicu" scot la iveală lucruri incredibile

Marian Vanghelie: "Nu m-am întâlnit nici cu Geoană şi nici cu Voicu!"

Dialogurile lui cu oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, cu judecătorii Florin Costiniu şi Cristian Jipa sau cu colegul de partid Alexandru Mazăre arată măsura în care, vreme de 20 de ani, acest om a cangrenat un lung şir de instituţii, începând cu zilele confuze ale Revoluţiei, când a fost numit, cum însuşi se laudă, aghiotant al primului procuror al României libere.

Iată, mai jos, discuţiile dintre Cătălin Voicu, Mihai Călinescu şi Marius Locic.

Cătălin Voicu: "În lumea asta, când faci plata comanda se execută!"

Cătălin Voicu: Nu e omul nimănui, că-l ajut eu. Nici oamenii politici nu se mai fac ascultaţi acum, din cauza săriciei şi a faptului că le-au tăiat toate sporurile. Toţi sunt disperaţi la Capitală, pentru că cei mai mulţi dintre ei au credite. El a zis: domne, am salariul ăsta, câştigăm atâta pe lună, n-a luat in calcul anu' trecut cand toate firmele cad. Şi acela care dădea o mie de euro pe lună pesches nu mai are de unde să i-o dea mia şi mulţi au făcut credite de o sută de mii, de două sute de mii sau s-au imprumutat...(neinteligibil)...vină ăla cu 50.000 bă, plătesc acolo: Mai dă-l in p.... mea pe Locic! În cardeala lui. Dă-l mă în p.... mea de om politic! Domnu....
Marius Locic: Da.
Interlocutor: Iţi face imediat.
Cătălin Voicu: Din cauza sărăciei şi mizeriei, totul e scăpat din mână. Iar acum câştigă şi este ascultat cel care are banul. Nici măcar, vă spun un lucru ca domne...
Marius Locic: ...(neinteligibil) ...Nimic
Cătălin Voicu: ...Deci domnu Locic, vă dau scris că s-au dat bani. E plata făcută. Şi, în lumea asta, când faci plata comanda se execută.

Marius Locic: "Pe Geoană l-am simţit lângă mine!"

Marius Locic: Domnu Adi e aici. Mi se dă tema şi eu rezolv problema. Deci, pe tipografia aia, consideraţi rezolvată treaba. Indiferent. Doamne fereşte! Poate să câştige Băsescu! Asta-i viaţa, ce să faci?! În viaţă trebuie să ştii să te duci...
Cătălin Voicu: Nu mai câştigă Băsescu, dom'ne!
Marius Locic: Nu, n-aţi înţeles. Eu îmi asum acest risc pentru că chiar dacă învinge, asta e! Trebuie să mi-l asum!
Cătălin Voicu: Da nu v-asumaţi, că nu mai e nimic de asumat.
Marius Locic: A! Nu, eu am zis că eu vreau să fiu aicea sunteţi....şi poate....(interlocutorii vorbesc în acelaşi timp: a....multă vreme de acum e...nici o problemă...pe Geoană lângă mine...cafeaua la bar, da?)
Marius Locic: L-am simtit pe Geoană lângă mine.
Cătălin Voicu: Incă o dată vă spun: acei oameni sunt oameni de langă dumneavoastră aceia care vă ajută din prietenie.
Marius Locic: Corect!

Referatul DNA face referire la intervenţiile pe care le făcea Cătălin Voicu, pe lângă ofiţerii de poliţie. Mai mult, Voicu i-a cerut lui Marius Locic suma de 119.000 lei, în septembrie anul trecut, pentru a-i crea acestuia "o situaţie juridică favorabilă". Remiterea banilor a fost făcută disimulat, sub formă de plăţi prestatorii aferente unui contract de consultanţă între cabinetul de avocatură al senatorului PSD şi Locic Imobiliare. Acest lucru a fost necesar pentru "a da o aparentă legalitate sumei de 119.000 lei".

Cătălin Voicu: "Ştacheta mea e asta... Eu am zis un miliard plus TVA"

Marius Locic:....(vorbeşte în şoaptă) Deci am aranjat cu miliardul. Marţi sau miercuri putem face contract.
Cătălin Voicu: Domnu Locic, încă o dată vă spun. Eu am vrut să dau acoperire legală relaţiei...
Marius Locic: Şi eu vreau! Şi vedeţi că...
Cătălin Voicu: ....printr-o firmă onorabilă şi printr-un avocat bun.
Marius Locic: Da. Şi eu ce spun?
Cătălin Voicu: Întâmplător, ştacheta mea e asta. Dacă nu aveţi banii, uitaţi-i. Eu am zis un miliard plus TVA. TVA-ul se deduce, ştiţi foarte bine. Miliardul îl băgaţi pe cheltuieli. Eu n-am nevoie de un leu şpagă. Băsescu s-ar putea. Bănuiesc că aţi văzut că e obsedat.
Marius Locic:...neinteligibil...si aseara

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite