Ministrul Mediului și-a depus mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, a avut loc o convorbire telefonică între ministrul Mediului, Laszlo Borbely, și premierul Mihai Răzvan Ungureanu, conform informațiilor venite pe surse. La această oră, Borbely se află la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul acuzațiile intentate de DNA.

UPDATE 15.12 Ministrul Mediului a declarat că respinge orice acuzație adusă de DNA și a subliniat că motivul pentru care a demisionat din cabinetul Ungureanu este ca asupra acestuia să nu planeze niciun fel de suspiciune.

”Am stat drept ieri, stau drept astăzi și o să stau drept și mâine și poimâine față de oricine”, a spus fostul ministrul Mediului.

Citiți aici declarațiie lui Laszlo Borbely: Refuz orice acuzație și sper că voi reuși să îmi dovedesc nevinovăția

UPDATE 14.56 Și vicepreședintele PNL Varujan Vosganian împărtășește părerea ministrului Sănătății Ladislau Ritli, acesta declarând, joi, într-o conferință de presă, că motivele pentru care este cercetat Laszlo Borbely de Direcția Națională Anticorupție sunt ambigue.

Citiți aici declarația vicepreședintelui PNL Varujan Vosganian privind demisia lui Laszlo Borbely

UPDATE 14. 28 Premierul Ungureanu a confirmat înaintarea demisiei lui Laszlo Borbely din funcția de ministru al Mediului. Acesta a precizat că Borbely a dat dovadă de demnitate.

"Demisia lui Borbely nu îmi produce o senzație de confort", a spus Ungureanu.

Citește aici declarațiile premierului Mihai Răzvan Ungureanu

UPDATE 14. 20 Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se ia act de demisia de la şefia Ministerului Mediului a lui László Borbély şi prin care funcţia este preluată, interimar, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, joi, Decretul prin care se ia act de demisia domnului László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat Decretul pentru desemnarea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu, primul-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Mediului şi Pădurilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, joi, agenției Mediafax.

UPDATE 12.56 Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, a declarat, joi, la Suceava, că nu crede că acuzațiile aduse fostului ministru al Mediului, Laszlo Brobely, sunt reale, notează Mediafax.

Citește aici declarațiile ministrului Sănătății: Eu nu cred că acuzațiile aduse lui Borbely sunt reale

UPDATE 12.17 Ministrul Mediului Laszlo Borbely i-a înmânat demisia, la încheierea discuției, premierului Ungureanu

UPDATE 11.51 Dicuția dintre Laszlo Borbely și premierul Ungureanu s-a încheiat.

UPDATE 11.48 Laszlo Borbely i-a spus premierului Mihai Răzvan Ungureanu că este pregătit să demisioneze din postul de ministru al Mediului în urma acuzaţiilor DNA, dacă aceasta este solicitarea Guvernului

UPDATE 11.44 Președintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda, a declarat, joi, pentru Mediafax, că solicitarea privind începerea urmăririi penale a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, va fi discutată în prima ședință a Comisiei, care va avea loc marți, iar ministrul a fost invitat să participe.

Citește: Comisia Juridică a Camerei va discuta, marți, cazul Borbely

UPDATE 11.33 Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat din cabinetul Ungureanu și va fi înlocuit de Atilla Korodi, notează newsin.

UPDATE 11.26 Secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici, a declarat, joi, că membrii Biroului Permanent al Camerei au aprobat, în urma unei consultări telefonice, trimiterea documentației privind cererea de începere a urmăririi penale a ministrului Laszlo Borbely la Comisia Juridică.

Nicolae Mircovici a susținut că ședința de plen a Camerei Deputaților în care se va vota ridicarea imunității parlamentare a lui Borbely ar putea fi ținută după sărbătorile de Paști:

Citește și: Imunitatea lui Borbely ar putea fi ridicată după sărbătorile de Paști

UPDATE 11.15 „Borbely este pregătit să îşi depună mandatul de ministru dacă i se va solicita acest lucru. Aceasta este practic intenţia cu care a venit la Guvern, la întâlnirea cu premierul Ungureanu", au declarat surse politice, citate de Mediafax.

UPDATE 11.00 Unul dintre numele vehiculate ca înlocuitori ai lui Borbely la Ministerul Mediului este Iuliu Winkler (UDMR), care a îndeplinit funcția de ministru al Comerțului în cabinetul Tăriceanu. De-altfel, Winkler a fost văzut de mai multe ori în ulimele zile la Palatul Victoria. În cazul demisiei lui Borbely, portofoliul Mediului revine tot UDMR. Printre numele vehiculate de a prelua ministerul, pe lângă Iuliu Winkler, este vicepremierul Marko Bela, care nu administrează niciun portofoliu sau Atilla Korodi, care a mai îndeplinit cu succes funcția de ministru al Mediului.

UPDATE 10.46 Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, își va depune mandatul, din cauza dosarului în care este anchetat de Direcția Națională Anticorupuție, spun surse guvernamentale, citat de RTV.

UPDATE 10.20 Premierul Ungureanu a ajuns la Palatul Victoria pentru a avea o întrevedere cu ministrul mediului privind ancheta DNA.

UPDATE 10.00 Borbely a ajuns la Palatul Victoria pentru a avea o întrevedere cu premierul Ungureanu, cu privire la dosarul în care este anchetat de DNA.

Borbely a fost convocat pentru miercuri seara de şeful Guvernului, la o discuţie pe această temă, a precizat anterior purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

DNA a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatului Laszlo Borbely pentru a putea fi anchetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență și fals în declarațiile de avere, în formă continuă.

Vom reveni cu amănunte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite