Imunitatea lui Borbely ar putea fi ridicată după sărbătorile de Paști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 László Borbély
László Borbély

Secretarul Camerei Deputaților, Nicolae Mircovici, a declarat, joi, că membrii Biroului Permanent al Camerei au aprobat, în urma unei consultări telefonice, trimiterea documentației privind cererea de începere a urmăririi penale a ministrului Laszlo Borbely la Comisia Juridică.

„Practic, în urma unei şedinţe telefonice, Biroul Permanent a aprobat trimiterea documentaţiei privind cererea de începere a urmăririi penale a ministrului Lasylo Borbely la comisia juridică", a precizat Mircovici, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Comisia Juridică va întocmi un raport pe această documentaţiei şi va informa Biroul Permanent.

„Apoi, Biroul Permanent va aproba trimiterea documentaţiei la plen, care va decide prin vot secret dacă este de acord cu începerea urmăririi penale. Apoi va fi informat preşedintele cu decizia Camerei, această procedură fiind necesară pentru ca preşedinele să-l suspende din funcţie pe ministru, dacă consideră necesar", a mai precizat Mircovici.

El a adăugat că şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor ar putea avea loc după sărbătorile de Paşti, deoarece până atunci Biroul Permanent a stabilit activitate în comisii.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, se află, la ora transmiterii acestei știri, la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu despre acuzaţiile DNA.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite