SURSE Antonescu s-a scuzat: "Nu eu am vrut să-l suspend pe Băsescu". Eugen Nicolăescu confirmă: "Da, este adevărat!". Antonescu neagă ulterior declaraţia! Ludovic Orban atacă dur PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ședința de astăzi a Partidului Național Liberal, președintele Senatului Crin Antonescu le-ar fi spus colegilor de partid că ideea suspendării nu i-a aparținut lui, ci social-democraților, susține România TV. Antonescu ar mai fi spus că a acceptat planul suspendării doar de dragul coaliției aflate la putere.

UPDATE 18.00 Victor Ponta a declarat, joi, în legătură cu afirmaţiile lui Ludovic Orban care a dat vina pe social-democraţi pentru eşecul referendumului, că Orban a fost întotdeauna împotriva USL şi că, în acest moment, el dă dovadă de consecvenţă. DETALII AICI!

16.30 Crin Antonescu a infirmat afirmaţiile colegilor săi de partid, susţinând că în şedinţa PNL "nimeni n-a discutat despre suspendare. S-a discutat despre guvernare". "Am văzut la plecare ceva pe surse cum că eu aş fi adus acuzaţii PSD-ului. Nimic mai fals", a spus liberalul.

"Decontul (n.r. suspendării), favorabil sau nefavorabil, ni-l asumăm împreună cu PSD şi PC", a declarat Crin Antonescu.

Confruntat cu declaraţiile date de Ludovic Orban, Antonescu s-a rezumat să spună: "Îi doresc foarte multă sănătate dlui Orban. (...) L-am întrebat ce a pierdut pe mâna PSD-ului? N-a putut să-mi dea un răspuns clar".

"Nimeni n-a pus în discuţie despărţirea de PSD", a mai spus Antonescu.

Contactat de adevarul.ro referitor la informațiile apărute în presă potrivit cărora Crin Antonescu s-a scuzat în fața colegilor de partid, spunându-le că ideea suspendării președintelui Traian Băsescu nu i-a aparținut, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a răspuns: "Da, este adevărat".

Liberalul s-a eschivat în momentul în care a fost întrebat dacă ideea suspendării a aparținut social-democraților. "Dacă puteți interpreta așa, e dreptul dv.", a declarat Nicolăescu, subliniind că "Crin Antonescu a declarat că ideea nu i-a aparținut lui".

Mai mult, Nicolăescu a spus că Antonescu n-a declarat că ideea suspendării n-a fost a PNL-ului.

Orban: M-am săturat să pierd pe mâna PSD. Noi am susținut un demers care nu a fost inițiat de noi

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat că PNL a pierdut mai tot timpul pe mâna PSD începând cu 2007, momentul în care a avut loc prima suspendare. De asemenea, liberalul consideră că PSD este cel care ar trebui să deconteze ce s-a întâmplat după 29 iulie.

"Nu mi se pare că PNL și Antonescu să fie considerați țapi ispășitori. Noi am susținut un demers care nu a fost inițiat de noi", a atras atenția Ludovic Orban.

Întrebat dacă s-a pus problema ruperii USL, Orban a răspuns: "Nu se fac astfel de lucruri. Când ai o discuție între patru ochi sau în for, nu... În mod evident, am prezentat soluții. (...) Evident că am discutat și despre natura relațiilor cu PSD. Să înțeleagă că PSD prin liderii săi nu poate lansa acuzații la adresa PNL".

Întrebat ce declarații ale liderilor PSD l-au deranjat, Orban a replicat: "Nu numai ale lui Ioan Rus, și ale altora".

Orban este convins că Băsescu nu-și va termina mandatul la Cotroceni.

Antonescu către Orban: Ce vrei? Să rupem alianţa cu USL?

Acesta a reproşat liderilor că ideea referendumului nu a fost discutată, înainte de a fi demarat, în cadrul Delegaţiei Permanente şi că nu s-a dat un vot în acest sens, pentru a fi asumat.

"Am tras destul la căruţa PSD-ului", a spus Orban, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a replicat lui Orban, spunându-i că, dacă doreşte să propună Congres extraordinar, este liber să o facă."Ce vrei? Să rupem alianţa cu USL?", i-ar mai fi spus Antonescu deputatului PNL.

Potrivit surselor citate, preşedintele PNL a răspuns că iniţierea referendumului s-a făcut cu acordul tuturor partidelor din Uniune, şi că nu se poate spune că este vina exclusivă a unui singur partid.

Citește și:

Antonescu : discutăm despre suspendarea lui Băsescu, dacă se va duce la sumittul de la Bruxelles

Suspendarea lui Traian Băsescu e constituţională. Antonescu merge la Cotroceni ca interimar

Crin Antonescu îl ameninţă pe Băsescu cu suspendarea

Antonescu: Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite