Prima declarație a lui Antonescu după întoarcerea din concediu: Da' ce? S-a întâmplat ceva la Senat?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Proaspăt întors din concendiu, președintele Senatului Crin Antonescu a declarat că în absența sa nu s-a întâmplat nimic la Senat. Referitor la referendum, Antonescu a reiterat că voința poporului a fost călcată în picioare de mai multe instituții, începând cu Curtea Constituțională.

Întrebat de ce a lipsit în primele zile după vacanța parlamentară, mai ales că este președintele Senatului, Antonescu le-a răspuns jurnaliștilor: "Şi ce s-a întâmplat la şedinţa Senatului? Puteţi răspunde ce s-a întâmplat la şedinţa Senatului?".

Președintele Senatului, Crin Antonescu, s-a întors ieri după-amiază în țară, după două săptămâni de concediu petrecute în Italia. El a plecat din țară imediat după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat în privința validității referendumului.

Deși sesiunea parlamentară a început pe 3 septembrie, Antonescu nu s-a prezentat la Senat, delegându-l pe Petru Filip să conducă ședințele camerei superioare a Parlamentului în perioada 4-5 septembrie. Asta, deși printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial, interimatul lui Filip la Senat încetase încă de luni.

Cu privire la referendum, președintele Senatului își păstrează opiniile enunțate înainte de a pleca în concediu. ”Prezența a fost, oricum, semnificativă și marea dramă legată de acest referendum este că voința electoratului român în vot majoritar a fost calcată în picioare de multe instanțe și instituții, începând cu Curtea Constituțională", a declarat președintele Senatului înaintea Biroului Permanent Central al PNL.

Întrebat dacă este de acord cu o nouă suspendare a președintelui Traian Băsescu, Antonescu a replicat că suspendările se produc în urma unor încălcări ale Constituției. "În momentul în care vom semnala încălcarea Constituției, putem discuta despre suspendare. Nu putem discuta despre suspendare așa, ca proiect", a punctat liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite