Cum sărbătoresc românii din toată țara Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au ieșit în stradă pentru a sărbători 153 de ani de la Unirea Principatelor Române. În toată țara au loc festivități, depuneri de coroane iar oficialităţile rostesc discursuri. Nu lipsesc paradele militare și horele.

SIBIU: VIDEO Proteste cu suporteri şi costume populare

Aproximativ 800 de sibieni au ieşit în stradă, în cea de-a douăsprezecea zi de proteste. Printre participanţi s-au numărat suporterii echipei de fotbal CSU Sibiu, dar şi doi tineri îmbrăcaţi în costume populare. Manifestanţii au încins două hore ale unirii, una la intersecţia bulevardului Mihai Viteazul cu strada Rahovei iar cea de-a doua, în Piaţa Mare. Citeşte aici mai multe detalii.

BRAŞOV: Proteste prin cântec şi poezie, de Ziua Unirii, la Braşov. Vezi imagini live aici

Peste 600 de braşoveni s-au adunat, în Piaţa Sfatului, pentru a se uni în exprimarea nemulţumirilor faţă de actuala guvernare. Protestul este unul autorizat şi este organizat de USL. Citeşte mai multe detalii!

CONSTANȚA: Protestul profesorilor: "Ziua Unirii este ziua trezirii" GALERIE FOTO

Peste 50 de membri ai Federației Sindicatului Liber din Învățământ au protestat astăzi în fața Prefecturii alături de câțiva pensionari. Protestatarii și-au prins în piept panglici tricolore și au încins hora unirii pe platoul din fața instituției. Citește aici mai multe detalii!

SATU MARE: VIDEO Ziua Unirii în dublu exemplar. „Jos Băsescu” la spectacolul PSD, „Pro Băsescu” la hora oficială

Manifestarea oficială organizată de Prefectura Satu Mare la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza a avut o „contracandidată”, un spectacol cu cântece patriotice și huiduieli organizat de PSD. Fiecare manifestare a avut vedete cu pancarte.

TIMIŞOARA: Paradă militară la fostul han unde şi-a petrecut Alexandru Ioan Cuza ultimele două zile pe pământ românesc GALERIE FOTO

Cu ocazia aniversării „Micii Uniri”, de la 24 ianuarie 1859, dintre Moldova şi Ţara Românească, la Timişoara se depun coroane şi are loc o paradă militară la fostul han „La Trompetistul”, aflat în zona Pieţei Unirii. Istoricii vremurilor au consemnat că în această clădire, unde până nu de mult s-a aflat localul Cafe Cuza, şi-a petrecut domnitorul Alexandru Ioan Cuza ultimele două zile pe pământ românesc. Citeşte aici mai multe!

IAŞI: FOTO Oficialii Guvernului, huiduiţi la Iaşi. Liderii opoziţiei nu au urcat pe scena din Piaţa Unirii, dar au făcut băi de mulţime UPDATE

Cei mai importanţi lideri ai Opoziţiei au fost prezenţi pe 24 ianuarie la Iaşi pentru a se prinde în Hora Unirii alături de simpatizanţi. Evenimentele nu au fost lipsite de proteste la adresa actualului Guvern. Citeşte mai multe detalii despre evenimente AICI şi despre protestele inedite de la Iaşi AICI.

ORADEA: Manifestările de 24 ianuarie au început paşnic ca să se termine cu un protest

Deşi s-ar fi părut că protestatarii orădeni ar putea profita de faptul că oficialităţile oraşului şi judeţului se vor strânge în Piaţa Unirii, şi îşi vor scanda nemulţumirile, protestatarii s-au apucat numai la finalul evenimentului să strige lozinci anti-Băsescu. Totuşi, protestul spontan a început după ce orădenii prezenţi au dansat Hora Unirii. Citește aici mai multe detalii!

RÂMNICU-VÂLCEA: Vâlcenii au jucat de două ori Hora Unirii şi au băut vin fiert pe acordurile muzicii de petrecere

Agapa a fost oferită de Consiliul Judeţean. Umorul celor prezenţi la manifestare a fost unul pe măsură! Prin mulţime circula butada: „Nu vă fie frică, duba e prea mică!" Citește mai multe detalii aici!

CLUJ: 24 ianuarie 2012: paradă militară, discursuri şi horă

Zeci de clujeni au asistat azi la festivităţile de marcare a zilei de 24 ianuarie 1859, care au avut loc în faţa clădirii Prefecturii. După depunerea de jerbe de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza au urmat discursurile oficialităţilor, parade militară şi hora. Citește aici mai multe detalii!

VASLUI: Vasluienii sunt invitaţi la „Hora Unirii"

Locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ sunt aşteptaţi astăzi, cu începere de la ora 16:00, în Piaţa Civică, acolo unde vor avea parte de un spectacol cultural-artistic. Citește aici mai multe detalii!

CRAIOVA: Ziua Unirii, sărbătorită cu chiote şi huiduieli la Craiova

Sute de oameni au venit astăzi în centrul Băniei pentru a asista la ceremoniile militare şi religioase desfăşurate de Ziua Principatelor Unite. După ce au jucat hora în faţa primăriei, o parte dintre aceştia s-au mutat în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Citeşte aici mai multe detalii!

PLOIEȘTI: Mica Unire, celebrată în 45 de minute la Ploiești FOTOGALERIE

Cei 153 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească au fost celebraţi la Ploieşti cu mare viteză. Manifestările au păstrat din monotonia şi atmosfera prăfuită a ceremoniilor organizate şi în alţi ani de către oficialităţile prahovene. Citește aici mai multe detalii!

TULCEA: GALERIE FOTO Gest de frondă la adresa puterii în Piaţa Civică din Tulcea

Ceremonialul desfăşurat astăzi în Piaţa Civică din municipiul Tulcea a fost marcată de retragerea în linişte a unui grup numeros de reprezentanţi ai USL. Citeşte aici mai multe detalii!

CĂLĂRAŞI: GALERIE FOTO Ziua Unirii la Călăraşi, între artă şi decernări de diplome pentru cetăţenii de onoare

Chiar de Ziua Unirii, primarul Călăraşiului, Nicolae Dragu a înmânat diplome mai multor cetăţeni de onoare ai oraşului. Din păcate, unuia dintre ei, titulatura i-a fost oferită post-mortem. Este vorba despre George Naghi, regretatul om de afaceri călărăşean care a pierit tragic într-un groaznic accident nautic, pe 7 august 2011, pe braţul Borcea. Ziua Unirii s-a încheiat la Călăraşi cu o vizită la muzeu. Citeşte aici mai multe detalii !

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite