Pictură-manifest la Iaşi: Băsescu cu trei feţe şi Iliescu în rolul şarpelui ispititor FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre zecii de protestatari care au rămas în Piaţa Unirii pentru a cere „Jos Guvernul“, este şi pictorul Calistrat Robu care l-a ironizat pe preşedintele Traian Băsescu în două opere de artă naivă, în care şeful statului apare în ipostaze satirice.

FOTO Oficialii Guvernului, huiduiţi la Iaşi. Liderii opoziţiei nu au urcat pe scena din Piaţa Unirii, dar au făcut băi de mulţime UPDATE

Artistul a realizat un banner cu două dintre picturile sale. Prima imagine este tabloul său controversat, „Adam şi Eva“, care îi are ca protagonişti pe Traian Băsescu gravid şi Elena Udrea, ambii goi puşcă. Aceştia se află în grădina Edenului, iar lângă ei apare şi şarpele ispititor, interpretat de Ion Iliescu.

A doua imagine este ultimul tablou al artistului „Regele nebun“, în care apare în prim plan şeful statului, într-o postură mai inedită. Personajul are trei feţe, Ceauşescu, Băsescu şi Iliescu, care se ridică, îmbrăcat în uniformă, asupra unui popor îndurerat şi înfometat.

image

„Am făcut un banner după lucrările mele. Guvernanţii sunt de o nesimţire rară. Ei sunt păcatul nostru naţional. Protestez în acest fel, într-un mod mai artistic faţă de toate nedreptăţile“, a spus pictorul.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru cele mai noi informaţii în direct din Piaţa Unirii!

Iaşi: PORTRET: Calistrat Robu, foloseşte arta naivă ca satiră socială

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite