Stănculescu despre '89: "Nu suntem pregătiţi să aflăm adevărul, poate prin anul 2050"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Stănculescu, un general ajuns la puşcărie
Victor Stănculescu, un general ajuns la puşcărie

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, condamnat pentru reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, a declarat duminică seara, la B1TV, că România nu este pregătită pentru aflarea adevărului despre Revoluţia din 1989.

Întrebat dacă adevărul despre Revoluţie va ieşi vreodată la iveală, fostul general a spus că "Depinde din ce unghi, pentru ca trei oameni pot avea trei pareri diferite, adevarul este relativ".

CITIŢI ŞI:

"Ati spus ca detineti documente, dovezi clare, privind ce s-a intamplat cu adevarat in 1989 si ca, atunci cand va veni momentul, veti spune tot adevarul. A venit momentul?", a fost intrebat apoi Stănculescu. Generalul a răspuns:

"Acum e prea devreme, suntem prea tineri, avem doar 20 de ani, ne mai trebuie inca vreo 20. Poate prin anul 2050, cand se va schimba mai serios clima. La ce sa foloseasca acum adevarul? Poate ca nu mai sunt multi care ne conduc din cei care erau in cauza. Sau poate, asa cum a scris Cristoiu, pana in 1996 ne-au condus fostii comunisti, odata cu venirea lui Emil Constantinescu ne-au condus fostii istorici, acum ne conduc urmasii urmasilor si sunt fosti gineri, nepoti, fosti UTC-isti".

Despre familia lui:

"În comunism, sora mea a ajutat luptatorii din munti. A primit 10 ani de inchisoare pentru ca a fost alturi de tradatorii comunismului.

Fratele bunicului meu a fost un mic inspector, a fost apoi desmostenit, dus la canal. Baiatul lui, care a fost 10 ani politist comisar la Capitala pe vremea lui Carol al II-lea, a fost judecat si a primit 10 ani de inchisoare.

Fratele mamei mele, din Dambovita, a avut 2 baieti si 2 fete. Unul, comandant la regimentul antiaeriana in Al Doilea Razboi Mondial si celalalt  comandant la portul militar Portul Constanta. Pentru ca a dat oridn sa deschida focul asupra rusilor a fost dus la canal.

Si ultimul, fratele lui tata, tot aviator, ajunsese comandor de aviatie si secretar general al Aeroclubului Roman. In noiembrie 1947 vine la Brasov si spune ca Plec din tara pentru ca o sa plece Majestatea sa Regele Mihai si nu vreau sa mea prinda comunistii". A plecat in afara si a murit in Argentina".

Stănculescu: "N-am avut contacte directe cu americanii, prin britanici cred că s-a făcut legătura"

Cine este Victor Atanasie Stănculescu

Ioan Talpeş: "România nu a fost planificată să fie croită pe un sistem democratic"

Virgil Măgureanu, despre evenimentele din '89: "A fost lovitură de stat"

Ion Iliescu despre Revoluţie: E clar că au fost agenţi ai CIA, ai KGB la faţa locului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite