Crimă cu premeditare: Pastorul a plănuit moartea copiilor şi sinuciderea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au stabilit că Denes Cseh din Mediaş a luat un cuţit de acasă şi şi-a strangulat copiii înainte de a-i înjunghia în biserică. Rudele din Maiad, satul natal al preotului, au aflat de la televizor de tragedia familiei Cseh şi nu-şi pot explica de ce Denes şi-a lăsat soţia singură.

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA  LOCUL CRIMEI!

CITIȚI ȘI:

Preotul unitarian nu putea concepe viaţa fără soţia lui

Preotul crimnal din Mediaş va fi înhumat miercuri la Mureş

VIDEO - Preotul Unitarian din Mediaş le-a tăiat gâtul cu cuţitul copiilor săi de 5 şi 7 ani

Preotul unitarian din Mediaş care şi-a ucis copiii, sâmbătă seara, şi apoi s-a aruncat în faţa trenului şi-a premeditat fapta. El a luat antidepresive în seara crimei, înainte să plece de acasă. Aceasta este concluzia la care au ajuns anchetatorii, pentru că Denes Cseh  (35 de ani) avea cuţitul la el când a intrat în biserică, împreună cu cei doi copii de 5 şi 7 ani. 

„Ambii copii au fost strangulaţi înainte mai întâi. Cel mic a decedat primul, asfixiat. Nu tăietura de gât i-a fost fatală. Băiatul cel mare a fugit, probabil, deoarece a fost ucis pe scări. În acest caz, tăietura din zona laringelului a fost cea care i-a provocat moartea", a spus Ioan Doican, medicul legist care a efectuat necropsiile.

Se pare că preotul a cedat nervos pentru că soţia sa era pe moarte. Femeia suferea de trei ani de cancer pancreatic şi fusese operată de trei ori, în Ungaria. La începutul acestui an, medicii i-au spus preotului că femeia nu mai are mult de trăit. În acel moment, Denes Cseh  a făcut o cădere psihică şi a fost internat la Târgu-Mureş, fiind diagnosticat cu depresie. Şi în seara crimei luase mai multe pastile.

„Preoteasa credea că i s-a făcut rău pentru că mi-a spus că a luat nişte pastile puternice. Când i-am spus de tragedie era să leşine. A spus că ea nu mai are pentru ce să trăiască  şi că pleacă acasă, în Mureş", a spus Gheorghe Benkö, vecin cu familia preotului.
Vecinii spun că preotul şi-a premeditat fapta
David urma să înceapă şcoala în toamnă

image
image

Denes Cseh era nelipsit de la activităţile copiilor

image

Enoriaşii sunt în stare de şoc şi cu toţii îl descriu pe Denes Cseh  ca un om blând. „Era un om calculat, foarte calm şi îşi iubea enorm soţia şi copiii. În ianuarie a aflat că starea soţiei sale era foarte gravă. De atunci a devenit foarte tăcut şi s-a închis în el. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat", ne-a declarat Eliza Marton, enoriaşă.
CITEŞTE AICI DECLARAŢIILE CUTREMURĂTOARE ALE CELUI CARE A GĂSIT COPIII MORŢI
„Slujbele lui era minunate. Era un om blând, nu ridica niciodată tonul. Nu era violent. Suntem şocaţi de ce s-a întâmplat", a completat şi Iudita Bandi. Educatoarea lui Tamaş şi a lui David, copiii preotului, are numai cuvinte de laudă despre părinţi.

„Băieţii erau foarte veseli şi foarte deştepţi. Părinţii se ocupau foarte mult de ei. La 12 iunie au fost amândoi la serbare. Doamna, care este bolnavă, era fericită că a putut să ajungă şi ea. Băiatul cel mare era foarte vesel că terminase grădiniţa şi că, din toamnă, urma să meargă la şcoală. Nu ştiu ce s-a putut întâmpla în familia lor. Este un şoc tot ceea ce s-a întâmplat", ne-a declarat Gyongy Lukacs, educatoarea copiilor.
VEZI AICI VIDEO DECLARAŢII ALE PROCURORULUI DE CAZ
„N-am cuvinte"

image

Pastorul şi soţia lui, Iolan, în ziua nunţii

image

Şi locuitorii din satul natal al preotului Denes Cseh  sunt şocaţi de fapta lui. Localnicii din satul Maiad, judeţul Mureş, îşi amintesc cu plăcere de preot şi nu înţeleg ce l-a determinat să recurgă la un astfel de gest.

Kovacs Andrei îl cunoştea foarte bine pe Denes Cseh. „Îl ştiu, că mi-e verişor de-al doilea. Mi-a fost şi cavaler de onoare la nuntă. Era un băiat foarte bun, dar a plecat de mult din sat. Ştiu că se mutase la Mediaş şi n-am mai auzit nimic de el după aceea. Acuma am văzut şi noi la televizor ce a făcut, dar nu ştiu ce să zic. N-am cuvinte... nu ştiu. Nu pot să-mi explic de ce a făcut ce a făcut",  spune Kovacs Andrei.

"Preoteasa a spus că nu mai are pentru ce să trăiască."

Gheorghe Benkö
vecin

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite