Interlopul care a bătut şi a ameninţat un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slavco Avram (39 de ani), cunoscut membru al reţelelor de contrabandă cu ţigări din vestul ţării, a agresat un poliţist în plină stradă. Bătut, urmărit şi ameninţat chiar la locul de muncă, poliţistul Ciprian Costinaş a reuşit să scape de un bărbat agresiv numai după ce a folosit pistolul din dotare. 

Slavco Avram a fost arestat preventiv joi seară pentru 30 de zile, fiind acuzat că a bătut şi apoi a atacat cu o sabie un om al legii chiar în sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin.

CITESTE ALTE DETALII:

Interlopul Avram Slavco, cel care i-a atacat cu sabia pe poliţişti, pozează în victimă
TUPEU DE BORFAŞ: A bătut de trei ori un poliţist, a atacat cu sabia sediul Poliţiei, a fost arestat şi acum cere elibererea

Avram, oprit din furie doar cu focuri de armă de oamenii legii, susţine că poliţistul l-ar fi lovit primul. Avocatul său, Gabriel Băloi, a făcut imediat recurs şi a susţinut că bărbatul acuzat că a atacat de trei ori într-o singură zi un poliţist nu este un pericol pentru comunitate.

Clanurile de interlopi care au pus stăpânire pe Clisura Dunării şi care se ocupă în special cu contrabanda cu ţigări din Serbia şi colectarea taxelor de protecţie nu se mai tem de multă vreme de oamenii legii. Slavco Avram, despre care se spune că ar face parte din una dintre cele mai temute grupări din oraşul de pe malul Dunării, a instaurat teroare în rândul cetăţenilor după ce a urmărit şi bătut un poliţist într-o parcare şi în incinta spitalului orăşenesc, pentru ca, mai apoi, să-l atace cu o sabie pe el şi pe colegii acestuia, chiar în sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche.


CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA FAŢA LOCULUI

image

Prima bătaie, în centrul oraşului

Joi, ora 10.30, în parcarea din centrul localităţii Moldova Nouă a fost consemnată prima agresiune. Martori au fost câţiva pensionari. Agentul principal Ciprian Costinaş, 34 de ani, se afla în misiune joi dimineaţă, într-o parcare din centrul oraşului Moldova Nouă. Potrivit poliţistului, aici ar fi încasat primii pumni de la Slavco Avram care era însoţit de alte persoane.
În timp ce ceilalţi îl înjurau, Avram l-a lovit cu pumnii şi cu picioarele. ­„I-au fost adresate injurii şi ameninţări, iar o persoană din acel grup l-a lovit. I-a ameninţat inclusiv familia şi copilul.

Teroarea ameninţărilor cu moartea: martori hărţuiţi ca să nu depună mărturie împotriva clanului consilierului-interlop Lucian Torj

Pentru a nu amplifica incidentul, poliţistul s-a retras la sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, raportând şefilor evenimentul", a relatat Iasmina Maghiar, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. „Se pare că s-au certat de la un loc de parcare. Cetăţeanul în cauză l-a lovit pe poliţistul de frontieră cu pumnii şi picioarele. Poliţistul a sesizat şeful ierarhic şi Poliţia Municipiului Moldova Nouă", a adăugat Nicolae Sava, şeful Poliţiei oraşului Moldova Nouă.

A doua altercaţie:la spitalul public

Joi, ora 11.30, la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă are loc a doua altercaţie. Martori au fost medicii şi câteva asistente. Ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră, Costinaş s-a dus direct la cabinetul medical, unde a apucat doar să arate medicului rănile pe care le avea pe tot corpul. „Ulterior, s-a deplasat la spitalul orăşenesc pentru a i se face o observaţie medicală. Acolo s-a întâlnit din nou cu individul cu care a avut conflictul. Poliţistul a fost din nou agresat şi lovit de către persoana în cauză", a precizat Sava.

Interlopul Baderca l-a căutat cu sabia pe un fost şef al Poliţiei Rutiere, transformat în patronul clubului de fiţe Heaven

În acelaşi timp, Slavco Avram a apucat să-şi scoată un certificat medical, conform căruia avea mai multe contuzii şi rezulta că este suspect de fractură la maxilar. După ce a mai încasat pumni şi picioare de la Avram, în spital, Costinaş a urcat în maşină şi s-a îndreptat spre sediul Poliţiei de Frontieră. La fel a făcut şi Avram, care l-a urmărit tot drumul prin oraş.

Ameninţările din sediul poliţiei

Joi, ora 11.50, agentul Costinaş s-a refugiat în sediul Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, unde agresorul l-a urmărit şi l-a ameninţat cu o sabie cu lama de 80 de centimetri. Potrivit martorilor, în momentul în care poliţistul a intrat în sediu, Avram a intrat cu sabia în mână, a forţat intrarea, a ameninţat şi înjurat poliţiştii. În replică, poliţistul a tras patru focuri de avertisment. Ofiţerul de serviciu a ripostat şi el cu alte trei gloanţe în plan vertical.

Grevă în Poliţie: "Suntem confundaţi cu chelnerii, guvernanţii au pretenţia să trăim din bacşişuri"


„Deoarece devenise foarte agresiv, poliţiştii au utilizat armele de foc în condiţiile legii, executând şapte focuri de avertisment pentru a-l imobiliza pe agresor", a adăugat Iasmina Maghiar. Potrivit acesteia, agresorul a opus rezistenţă în momentul în care poliţiştii au încercat să-l reţină, dar a fost imobilizat în cele din urmă.

Arestat preventiv

Rudele lui Slavco Avram au „montat" însă propriul film al întâmplărilor. „Nu ştiu de ce a fost reţinut pentru că se poate dovedi că el este cel lovit. Există şi un act medical în acest sens", a spus Adina Lungu, cumnata agresorului, care flutura sub nasul poliţiştilor actul medical obţinut la spital. Procurorul de caz este însă de altă părere.

VOCEA BANATULUI: Statul bleg şi şarlatanii

„În urma cercetărilor preliminare s-a conturat săvârşirea de către făptuitor a infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi a infracţiunii de port ilegal de armă albă. Am eliminat etapa de reţinere pentru că s-a ajuns la concluzia că sunt date şi indicii temeinice de săvârşire de către acest făptuitor a acestor infracţiuni şi am trecut direct la propunerea de arestare preventivă", a precizat procurorul Elena Gruici, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă. Instanţa a decis ca Avram să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, sentinţa fiind atacată cu recurs, care va fi judecat de Tribunalul Caraş-Severin.


Avram Slavco a ameninţat poliţiştii de frontieră cu o sabie

image

Poliţistul agresat şi-a luat câteva zile libere după acest incident şi se teme pentru viaţa lui şi a familiei sale. Colegii au numai cuvinte de laudă la adresa lui. „E poliţist de frontieră la Moldova Veche de zece ani, timp în care nu a avut parte de niciun fel de incident. Are 34 de ani, este căsătorit şi are un copil", a mai spus Iasmina Maghiar.

Trecutul agresorului Slavco Avram

Despre agresorul poliţistului Ciprian Costinaş se spune că ar face parte din lumea interlopă care face legea în Clisura Dunării, dar că ar avea legături şi cu alţi interlopi din Oraviţa şi Timişoara. „E cunoscut în zonă ca practicând traficul cu ţigări netimbrate", a declarat Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră. Slavco Avram nu are ocupaţie. Are însă antecedente penale şi a mai fost cercetat de poliţişti pentru diverse infracţiuni, pe vremea când purta numele de Kovacs. El şi-a schimbat numele între timp", a completat Nicolae Sava.

VOCEA VESTULUI: Poliţiştii dorm în izmene roz, şmecherii fac legea pe străzi

Gabriel Băloi, avocat din Moldova Nouă, a fost, pentru o zi apărătorul lui Avram, şi a stat alături de el doar în momentul în care judecătorii au analizat propunerea de arestare preventivă formulată de procurori. Apoi s-a plimbat pe la poarta Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, fără să fie lăsat să intre, spun rudele lui Avram, în clădire. Ieri, familia lui Avram a renunţat la serviciile avocatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite