VOCEA VESTULUI: Poliţiştii dorm în izmene roz, şmecherii fac legea pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

O taxă pe care primarul Timişoarei se dă de ceasul morţii să o impună a provocat scandal la marginea oraşului. Scandalul a expus impotenţa Poliţiei Rutiere. Toţi camionagiii, „non-TM", trebuie să plătească dacă vor să treacă prin Timişoara. Bună sau rea, taxa de tonaj este lege, s-au montat indicatoare şi Poliţia Rutieră trebuie să o aplice. 

Dacă este o aberaţie stabileşte Justiţia. Până atunci mucles, dura lex sed lex. Transportatorii, care s-au trezit că nu pot evita taxa, pentru că oraşul nu are centură completă, au protestat.

Sub nasul subţire al şefului Poliţiei Rutiere, subcomisarul Florin Bolbos, un camionagiu a demontat semnul de interdicţie şi a plecat cu el. Reacţia lui Bolbos: „Aveţi grijă, asta e distrugere, vă putem face dosar penal". Nici vorbă să facă ceva concret poliţistul-şef şi suita lui pentru a evita comiterea infracţiunii. Au dormit toţi pe ei, în izmene, în frunte cu şeful lor, în timp ce un şmecher umilea legea.

Lucrul acesta se întâmplă de câţiva ani în Timişoara. Şmecherii fac legea, în timp ce şeful Poliţiei Rutiere e mai degrabă personaj monden şi prieten cu unii dintre ei, decât un poliţist. Celebrul caz Cocoană, şmecherul cu Ferrari care a ucis un om pe trotuar, este alt exemplu. Luni bune, Cocoană şi-a făcut de cap la volan, fără să păţească nimic. Trebuia să moară un om ca să fie luat de la volan şmecherul? Da!

De câte cazuri Cocoană au nevoie şefii din Poliţia Română până când decid să pună un poliţist adevărat stăpân pe străzile oraşului ? Unul care nu e amic bun cu şmecherii şi nici nu doarme în izmene roz, de mătase, când legea este violată.

Vezi mai jos ştirea despre cum a fost demontat panoul, prezentată de televiziunea locală timişoreană ANALOG TV

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite