Pelerinaj la „fata dragă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de fani s-au adunat ieri în foaierul Sălii Radio din Bucureşti pentru a-şi lua adio de la Mădălina Manole. Artista va fi înmormântată azi, la ora 17.00, în Cimitirul Bolovani din Ploieşti. Coşciugul cântăreţei a fost depus la Sala Radio în jurul orei 15.00. Îmbrăcată într-un voal alb şi cu faţa senină, artista părea că se odihneşte în sicriul alb din mijlocul foaierului.

Cu lacrimi în ochi, cu flori şi lumânări în mâini, mulţi dintre cei care au iubit-o pe Mădălina Manole s‑au adunat ieri în faţa intrării de la Sala Radio din Bucureşti, încă de la ora 14.00. Un grup de şapte femei, toate trecute de 50 de ani, adunate în jurul unui ziar în care apărea ipoteza potrivit căreia artista s-a sinucis din cauza unui alt bărbat, dezbătea problema morţii sale.

„Nu s-a omorât din cauza unui bărbat. Este imposibil. Avea o căsnicie fericită. Cred că încă îl mai iubea pe primul soţ, Şerban Georgescu, pe care nu îl uitase", spunea Maria Badea, care lucrează la Sala Radio.

Sinuciderile cu Diazepam şi pesticide, cele mai frecvente la femei

REZULTATUL AUTOPSIEI: Mădălina Manole s-a sinucis. A băut aproape jumătate de litru de pesticid!

Scena sinuciderii şi ultimele ore din viaţa Mădălinei Manole

Biserica Ortodoxă: Cei care se sinucid refuză Raiul!

Titus Andrei: „Mădălina făcea totul cu pasiune"

O pensionară o corectează. „Nu contează cum a murit, ci cum a trăit. Am toate CD-urile ei. Le colecţionez din ‘91 şi am încercat să merg la mai toate spectacolele. O iubeam şi încă o iubesc pentru muzica şi firea ei blândă", a oftat Dorela Alistar, în vârstă de 66 de ani.

După câteva minute a apărut şi Titus Andrei, realizator de emisiuni radio. Vizibil marcat de situaţie, el şi-a exprimat regretul pentru cele întâmplate. „Mădălina făcea totul cu pasiune şi dăruire. În mintea mea fac o asociere între ea şi Şerban Georgescu pentru că toate melodiile erau ale lor. Amândoi vor rămâne mereu în amintirea mea", a declarat realizatorul.

În jurul orei 15.00, trupul artistei a fost ridicat de familie de la Institutul Medico-Legal „Mina Minovici". Peste o jumătate de oră, escortate de jandarmi, rudele artistei au ajuns cu sicriul în faţa Sălii Radio şi liniştea s-a lăsat în mulţime. Oamenii, care au făcut un culoar în faţa intrării, priveau înmărmuriţi convoiul mortuar. Patru bărbaţi au aşezat sicriul alb pe două mese, în mijlocul foaierului.

În urmă veneau soţul, fratele şi tatăl artistei. Lumea a început să aplaude, oferindu-i un omagiu celei care le-a încălzit inimile cu muzica ei timp de mai bine de 20 de ani.

„Of, copilaşul meu drag!"

După câteva minute, tatăl Mădălinei a ieşit în lacrimi din sală, susţinut de o rudă. Se simţea rău. „Copilaşul meu! Eu am crescut-o. Să-mi spună cineva ce s-a întâmplat! Of, copilaşul meu drag", se tânguia bătrânul cu lacrimi în ochi. Fratele solistei nu se putea dezlipi de sicriu şi plângea fără încetare, în timp ce Petru Mircea, soţul artistei, stătea la căpătâiul ei, distrus de nenorocirea care l-a lovit.

Îmbrăcată într-un voal alb, cu faţa senină şi cu o cruciuliţă la gât, Mădălina părea că se odihneşte în sicriul alb din mijlocul foaierului. „Tot frumoasă a rămas!", exclamau cei care treceau prin faţa coşciugului pentru a o admira pentru ultima oară. Artista va fi dusă astăzi, în jurul orei 13.00, la Casa Sindicatelor din Ploieşti, unde prahovenii îi vor aduce un ultim omagiu, după care, la ora 17.00, va fi înmormântată la Cimitirul Bolovani.

Verdict: sinucidere

Medicii legişti au încheiat ieri necropsia în cazul Mădălinei Manole, constatând că artista s-a sinucis şi că nu suferea de boli grave, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

„Nu există niciun element care să indice suspiciune că nu a fost sinucidere. Mădălina Manole nu avea nicio boală gravă, respectiv cancer, care să-i dea dureri mari, aşa cum s-a vehiculat", au spus sursele citate. Totodată, s-a stabilit că lovitura de la cap a fost provocată prin cădere. Medicii legişti au recoltat probe pentru examenul toxicologic, care va dovedi dacă, pe lângă Furadan, există şi alte substanţe ingerate. Rezultatele vor fi gata în două-trei săptămâni.

Laurenţiu Cazan despre Mădălina Manole: „Orice artist şi-ar dori uneori să îşi tragă un glonţ în cap"

Dan Negru, devastat de moartea Mădălinei Manole: „A fost o artistă adevărată, nu o vedetă de tinichea"

Psiholog criminalist, despre cazul Mădălina Manole: „Ceva nu se leagă"

SCANDALOS! Ultimul interviu cu Mădălina Manole, inventat de Agerpres!

SMS-ul scris de Madalina Manole înainte de a muri: "Îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic"

Soţul Mădălinei Manole: Din când în când Dumnezeu îţi mai dă şi câte o palmă

400 de mililitri de Furadan

Conform medicilor legişti, Mădălina Manole a băut circa 400 de mililitri de Furadan. „La o asemenea doză, în 10-15 minute se instalează coma. Iar într-o jumătate de oră, maximum o oră, survine decesul", a declarat Vasile Astărăstoae, medic legist şi preşedintele Colegiului Medicilor din România. Produsul este atât de otrăvitor încât un singur mililitru îi poate fi fatal unui om matur. Ingerată, substanţa blochează o enzimă vitală - colinesteraza -, decesul survenind în câteva minute.

Furadanul este un pesticid foarte toxic, pe bază de carbofuran. Este folosit pentru tratamentul culturilor de porumb, cartof, floarea-soarelui sau soia. Substanţa a fost folosită în SUA şi pentru uciderea vulturilor, coioţilor şi ratonilor. În Kenya, băştinaşii o foloseau împotriva leilor care atacau turmele de vite. Acum, folosirea Furadanului a fost interzisă în ambele ţări. Comercializarea Furadanului este interzisă în România şi în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, substanţa se găseşte de vânzare pe internet, la preţul de 200 de lei litrul.

Potrivit unor surse judiciare, Mădălina i-a cerut unei prietene, recent, să-i facă rost de un litru de Furadan, susţinând că merge la ţară şi are nevoie de pesticid. Persoana respectivă a recunoscut în faţa anchetatorilor că a cumpărat substanţa de pe internet, contra sumei de 300 de lei. Poliţia încearcă acum să identifice vânzătorul, care ar putea fi acuzat de comercializarea de substanţe interzise.

„Slujba va fi oficiată în afara bisericii"

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Părintele Constantin Stoica, ne-a declarat că, în situaţia Mădălinei Manole, Arhiepiscopia Bucureştilor „a aprobat doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru astfel de cazuri". Părintele Stoica a ţinut să precizeze că aceasta reprezintă un răspuns la solicitarea soţului artistei, Mircea Petru, „pentru mângâierea familiei îndoliate". „Biserica Ortodoxă condamnă sinuciderea pentru că este un păcat greu şi, ca atare, nu admite oficierea slujbei înmormântării în asemenea situaţii", a subliniat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

El a adăugat că, din motive pastorale, în cazul Mădălinei Manole slujba va fi oficiată de un singur preot, în afara bisericii parohiei cu hramul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Ploieşti. „Viaţa este un dar de la Dumnezeu şi nu avem voie să o suprimăm. Din nefericire, asemenea situaţii sunt din ce în ce mai dese", a încheiat părintele Stoica.

Canonul 14 al Sfântului Timotei al Alexandriei opreşte oficierea slujbei înmormântării pentru sinucigaşi şi pomenirea acestora cu Liturghie. Potrivit Sfinţilor Părinţi ai Bisericii, pomenirea liturgică se realizează pentru cei care s-au sinucis numai dacă nu erau în deplinătatea facultăţilor mintale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite