Biserica Ortodoxă explică exact cum sunt înmormântaţi cei care se sinucid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii spun că sinucigaşii refuză prin acţiunea lor darul vieţii primit de la Dumnezeu.

CITEŞTE ŞI:

Va da Patriarhia Română o derogare pentru înmormântarea Mădălinei Manole, cum a făcut şi cu Mircea Stănescu?

A cântat cu Mădălina Manole, cea care i-a marcat începuturile în muzică

Sibienii o plâng pe Mădălina Manole pe internet

Biserica Ortodoxă Română spune că înmormântarea în cazul unei persoane care s-a sinucis este una specială, realizată după anumite indicaţii. Cert este că Mădălina Manole ar trebui să aibă parte, conform normelor bisericeşti, de o înmormântare simplă, doar cu o mică rugăciune la mormânt

Preotul merge pentru familie

"Există anumite restricţii în astfel de cazuri. Preotul în cauză trebuie să facă o înmormântare sumară, fără Evanghelie, doar cu o rugăciune simplă la mormânt. În niciun caz nu se poate face înmormântarea întreagă dar preotul nici nu poate refuza familie, în definitiv noi mergem acolo pentru familie şi comunitate, trebuie să avem un cuvânt de alinare pentru ei", spune părintele  Simion Săsăujan de la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Sibiu.

În deplinătatea facultăţilor mintale

Biserica Ortodoxă nu se exclude complet în cazul sinucigaşilor dar cosideră că refuzând darul lui Dumnezeu, refuză şi un loc în Împărăţia Cerurilor, deci preotul nu mai poate oferi la înmormântare dezlegare de păcate. "Persoana care s-a sinucis în deplinătatea facultăţilor mintale, cu propria ştiinţă, a refuzat darul lui Dumnezeu. Când un om îşi ia viaţa în refuză pe Dumnezeu şi refuză Paradisul. În cazul lor Biserica nu face decât citirea unor Psalmi, rugăciuni simple, din compasiune şi solidaritate faţă de familie. Dar preotul nu mai poate face rugăciunea de dezlegare de păcate pentru că omul cu propria ştiinţă şi voinţă a refuzat acest dar", explică şi părintele Cătălin Dumitrean de la biserica „Întâmpinarea Domnului, Sf. Nectarie şi Sf. Ioan Rusul”.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite