Scena sinuciderii şi ultimele ore din viaţa Mădălinei Manole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sms-ul de adio pe care l-a lăsat pe propriul telefon, Mădălina Manole a scris că doar ea este de vină şi că nu se mai suportă fizic. Cunoscuta cântăreaţă a fost găsită fără suflare, ieri-dimineaţă, în jurul orei 5.30, în holul casei sale din oraşul Otopeni de către soţul său, Petru Mircea, care a sunat imediat la 112.

Procurorii au constatat că Mădălina Manole băuse aproximativ 100 de mililitri dintr-un pesticid foarte toxic pe care îl obţinuse cu puţin timp în urmă de la o prietenă. În flaconul care a fost găsit lângă Mădălina Manole era Furadan, o substanţă foarte toxică pe bază de Carbofuran şi care, ingerat, produce blocarea unei enzime vitale şi foarte rapid decesul. După ce a băut din acest pesticid, Mădălina Manole a vomat, apoi a căzut lovindu-se foarte puternic la cap. Surse judiciare au declarat că faţa vedetei era de nerecunoscut.

O zi obişnuită

Ziua dinaintea sinuciderii fusese una absolut normală. Nimic nu a lăsat să se întrevadă tragedia ce avea să urmeze. Marţi, puţin după prânz, Mădălina Manole a acordat un interviu agenţiei Agerpres, în care a vorbit despre proiectele sale muzicale. Cântăreaţa spunea despre ea că se simte „o artistă împlinită, o mamă şi o femeie fericită".

În jurul orei 19.00, Mădălina Manole a participat la o repetiţie cu formaţia cu care cânta. Toboşarul Ionuţ Micu a declarat, aseară, în cadrul emisiunii „Happy Hour" de la ProTV că artista a fost mai retrasă ca de obicei. Ne-am adunat cu toţii cam pe la şapte (19.00 n.r.) şi am repetat cu Mădălina până pe la 22.00. Am văzut-o cam abătută, dar nu a vrut să spună ce are. Nu mai avea aceeaşi tragere de inimă. A venit mai devreme ca de obicei şi a stat retrasă până am început repetiţiile", a spus toboşarul Ionuţ Micu.

Imediat după încheierea repetiţiei, în jurul orei 22.00, Mădălina Manole a plecat la cumpărături împreună cu soţul ei, Petru Mircea. Cei doi se pregăteau pentru ziua artistei care, ieri, ar fi împlinit 43 de ani. Mădălina şi Mircea au ajuns acasă în jurul orei 00.30, iar în jurul orei 1.00, cuplul s-a culcat.

Citeşte şi:

Patriarhul României decide cum va fi înmormântată Mădălina Manole

Mădălina Manole a salvat Teatrul din Oradea de la colaps financiar, în anii '80

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre cazul Mădălina Manole: „Dacă e sinucidere, e una atipică“

Exclusiv SMS-ul scris de Madalina Manole înainte de a muri: "Îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic"

Toboşarul Ionuţ Mihu a repetat cu Mădălina Manole până seara târziu: "Am simţit-o abătută"

La ora 5.30, Petru Mircea s-a trezit, iar când a văzut că soţia nu este lângă el, a plecat să o caute. El a găsit-o pe Mădălina Manole, pe un hol, lângă baie. Ea avea o lovitură la cap şi în apropierea sa erau sticla de pesticid şi un pahar. Petru Mircea a sunat imediat la 112, iar în jurul orei 6.15 un medic a constatat decesul cântăreţei.

EXCLUSIV Mărturisire-şoc a Mădălinei Manole făcută sâmbătă: „Am emoţii pentru ziua mea"

Ultimul sms

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul" că soţul acesteia era acasă în momentul producerii tragediei, alături de copilul lor (în vârstă de un an şi o lună) şi de soacra Mădălinei. În noaptea de marţi spre miercuri, la ora 2.31, Mădălina şi-a trimis pe propriul telefon mobil un mesaj de adio, în care îşi exprima regretul pentru gestul său.

„Îmi cer scuze faţă de toţi cei pe care îi rănesc şi care ştiu că mă iubesc foarte mult. Îmi cer scuze de la Puiu (soţul-n.r.)... îmi pare rău, dar nu mă mai suport fizic. Cei din jurul meu nu au nicio vină. ... Îmi cer scuze şi de la copilul meu, Petru, îngeraşul vieţii mele, pe care îl iubesc foarte mult", a scris Mădălina Manole în ultimul ei mesaj.

„Nu suferea de nicio boală incurabilă"

Strada unde locuia cântăreaţa de muzică uşoară era ieri plină de vecini care comentau dispariţia tragică a artistei. „Mădălina era un om cu un suflet deosebit. Când scotea câte un album ni-l băga în căsuţa poştală. În trei ani am primit de la ea două albume. Ultima dată am văzut-o săptămâna trecută, era în maşină. Mi s-a părut zâmbitoare", a spus Marioara Nan, menajera unor vecini ai Mădălinei Manole. O altă vecină, Ana (21 de ani) are, de asemenea, numai cuvinte de laudă pentru cântăreaţă. „Am vorbit destul de mult cu ea în parc în urmă cu vreo opt luni. Îşi plimba copilaşul. Vorbea frumos şi avea o mare calitate: nu era cu nasul pe sus. Îşi saluta vecinii", a spus tânăra.

Unii dintre vecinii Mădălinei susţin că aceasta avea dureri mari de cap şi că după naştere ar fi suferit mai multe operaţii de fibrom. Fratele artistei, Mihai, a declarat însă ieri pentru „Click!" că Mădălina Manole „nu suferea de nicio boală incurabilă". Atât el, cât şi soţul şi părinţii artistei se aflau în stare de şoc şi nu au putut da declaraţii.

A mai încercat să se sinucidă

Potrivit anchetatorilor, Mădălina Manole ar mai fi încercat să se sinucidă în urmă cu trei săptămâni cu ibuprofen şi paracetamol. Directorul Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat că de la începutul anului nicio ambulanţă nu a fost solicitată de la locuinţa Mădălinei din Otopeni, dar a confirmat faptul că aceasta suferea de probleme cardiace.

Pesticidul letal

Pesticidul care s-a aflat în flaconul care a fost găsit lângă Mădălina Manole este Furadan, o substanţă foarte toxică pe bază de Carbofuran şi care, ingerat, produce blocarea unei enzime vitale şi foarte rapid decesul. Furadanul nu se poate comercializa întrucât face parte din grupa unu de toxicitate. Cu toate acestea, în gospodăriile de la ţară, în perioada culturilor, pot fi găsite astfel de produse.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite