Ofiţerul-interlop, ajutat de traficanţi să pună murături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul de la „Antidrog“ Florea Fărcăşanu a fost prins după ce a devenit protectorul traficanţilor de stupefiante din Capitală. Comisarul Florea Fărcăşanu din cadrul Serviciului Antidrog Sector 4, „cârtiţa” clanurilor, cerea interlopilor bani şi alimente în schimbul informaţiilor secrete.

Comisarul Fărcăşanu este proprietarul unei vile în Popeşti-Leordeni (Ilfov), are trei terenuri în aceeaşi comună şi, înainte de a fi arestat, conducea un autoturism Hyundai. Ofiţerul este membru al organizaţiei de revoluţionari „Club TV 22".

Mai citiţi şi:
Clanul Răcean luat pe sus de DIICOT pentru înşelăciuni de 1.000.000 de euro după reţeta Băhăian

Consilierul interlop Lucian Torj colabora cu şefi din Poliţia Timişoara

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Membrii clanului Corduneanu aveau legături cu Fane Spoitoru şi Eugen Preda

Îi ducea droguri în şlapi fiului puşcăriaş

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Suspecții în cazul crimei fiului judecătorului Ioan Trifa au fost trimiși în judecată

Pentru a ascunde proveninţa şpăgilor de la interlopi, Florea Fărcăşanu a notat în declaraţia de avere, la rubrica venituri, salariul şi primele de joc obţinute de fiul său, fotbalistul Florin Gabriel Fărcăşanu.

„Ies excavatoarele la construcţii"

În schimbul informaţiilor oferite, despre eventuale razii sau percheziţii, interlopii îi dădeau ofiţerului un salariu lunar fix de 600 de euro şi produse alimentare. Dacă informaţiile erau de calitate, Florea Fărcăşanu primea suplimentar şi "prime".

Percheziţiile demarate de colegii de la Antidrog erau anunţate de ofiţer codificat: „dimineaţa ies tramvaiele din depou" sau „ies excavatoarele la construcţii".

Unul dintre martorii din dosar, Sorin Chioru, membru al clanului Spoitoru, a mai arătat că afirmaţia „cumătrul să se ducă la piaţă" era folosită de poliţist pentru a le transmite traficanţilor să părăsească de urgenţă imobilul, întrucât urmează o razie.

VIDEO: Celebrul “Împărat” Uțu Rohozneanu a ajuns vedetă și după gratii

Martorul a mai explicat că ofiţerul l-ar fi pus pe un alt traficant să cumpere două telefoane mobile şi două cartele, pe care să le folosească doar pentru a vorbi între ei.

Potrivit procurorilor DIICOT, comisarul Fărcăşanu l-ar fi anunţat pe Dănuţ Spoitoru, vărul lui Fane Spoitoru, în luna noiembrie 2009, despre o razie, privind traficul de heroină, care urma să aibă loc la un imobil situat în Capitală, pe strada Viitorului. „Să se ducă peste tot şi să ducă vestea în ţară", a fost mesajul telefonic, la ora 21.34, la 19 noiembrie 2009.

Percheziţia a avut loc după cinci zile, dar toţi suspecţii reuşiseră să fugă. Unul dintre traficanţii de droguri a povestit că a fost de mai multe ori acasă la Florea Fărcăşanu, „ajutându-l chiar la pus murăturile".

L-a anunţat pe Migdale că va fi arestat

Procurorii DIICOT erau pe urma lui Fărcăşanu, după ce un alt membru al clanului Spoitoru, Ion Migdal, zis „Migdale", fratele lui Fane Spoitoru, ar fi primit informaţii secrete de la ofiţer: „Vezi că marţi vor să ne umfle ăştia de la «doi şi-un sfert» (Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne - n.r.)". „A, ţi-a zis ăla... nebunu' ăla al tău...". După ce au ratat mai multe acţiuni, colegii nu-i mai dădeau informaţii comisarului. Aşa că, acesta le dădea interlopilor informaţii vagi sau incerte pentru a-şi putea primi în continuare leafa, 600 de euro.

Pe numele ofiţerului Florea Fărcăşanu a fost începută urmărirea penală pentru avorizarea unui grup de traficanţi de droguri, prin furnizarea de date cu caracter secret înaintea efectuării unor percheziţii. O parte din dosar a ajuns pe masa procurorilor DNA, care îl cercetează pentru infracţiunile de luare şi de dare de mită şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Prieten cu Dănuţ Spoitoru

La dosarul comisarului au fost depuse mai multe discuţii telefonice, între care şi cele pe care le-a avut cu interlopul Dănuţ Spoitoru. În apărarea sa, ofiţerul a susţinut că vorbea cu Dănuţ Spoitoru pentru că acesta era informatorul său.

Anchetatorii susţin că reţeaua lui Dănuţ Spoitoru controlează traficul de heroină din sectorul 2 al Capitalei, după ce în luna octombrie 2008 judecătorii l-au arestat pe rivalul său Nelu Radu, cunoscut drept „Nelu Cocalaru".

Flagrantul ratat

Ofiţerul ar fi stricat şi un flagrant al procurorilor într-o operaţiune în care a fost folosit un ofiţer sub acoperire. Comisarul se lăuda telefonic unui traficant de droguri despre insuccesul anchetatorilor, denumind percheziţia ratată din cauza lui ca fiind „catastrofa din Rusia".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite