Gradul de alertă teroristă în România nu se modifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, referitor la anunţul morţii lui Osama bin Laden că autorităţile trebuie să fie pregătite în orice moment, dar că în România nu se modifică gradul de alertă teroristă.

"Noi trebuie să fim pregătiţi în fiecare moment şi la atacuri teroriste, dacă discutăm de atacuri teroriste, dar cred că nu trebuie să impacientăm pe nimeni şi să fim vigilenţi e nevoie, dar nu cred că e cazul".

El a arătat că nu va fi modificat gradul de alertă, conform Mediafax.

Ministrul a făcut aceste precizări înainte de şedinţa BPN al PDL, la care participă.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, într-o intervenţie transmisă în direct de televiziunile americane, că a autorizat o operaţiune împotriva liderului al-Qaida, în cursul căreia bin Laden a fost împuşcat în cap.

Ca urmare a anunţului făcut de preşedintele american, departamentul american de Stat a făcut public un comunicat de presă prin care sfătuieşte americanii din întreaga lume să se ţină la curent cu situaţia din zonele în care se află, recomandând călătorilor atenţie sporită.

"Dată fiind incertitudinea şi volatilitatea situaţiei actuale, cetăţenii americani prezenţi în zonele unde evenimentele recente ar putea provoca violenţe antiamericane sunt rugaţi insistent să-şi reducă deplasările în afara reşedinţei sau hotelului lor şi să evite adunările şi manifestaţiile", se arată în comunicatul Departamentului de Stat.

Citiţi şi:

Osama bin Laden a murit, iar SUA deţin cadavrul

WikiLeaks: O bombă nucleară ascunsă în Europa va fi detonată de terorişti dacă Bin Laden va fi omorât

Osama bin Laden a fost ucis/Analist: Eliminarea lui nu înseamnă că al-Qaeda îşi va înceta activitatea

Obama, cu referire la moartea lui Osama bin Laden: Astăzi este o zi istorică pentru omenire

Osama bin Lalden a fost ucis/ Cât timp s-au chinuit americanii să-l prindă

Osama bin Laden a murit/ Cele mai groaznice atentate pe care le-a produs

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite