Fătuloiu despre şeful Poliţiei: "Acest om nu a terminat şcoala. A distrus un concept cu care am intrat în UE"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chestorul Dan Valentin Fătuloiu
Chestorul Dan Valentin Fătuloiu

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu a afirmat luni că l-ar schimba din funcţie pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, cu "ofiţer curat şi foarte ferm".

Într-un interviu acordat Antenei 3, Dan Fătuloiu, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a declarat că îi reproşează lui Petre Tobă "obedienţa, faptul că nu e recunoscut de oameni şi lipsa de comunicare cu aceştia".

CITEŞTE ŞI:

Reportaj/ Cătălin Chelu, un afacerist cu aură de cap al lumii interlope
Prima tranşă din şpaga de un milion de euro: 50.000 euro daţi de Chelu lui Fătuloiu în parcarea MAI, într-o pungă de plastic



În locul lui Tobă, secretarul de stat ar pune un "ofiţer curat şi foarte ferm", care să reuşească să readucă în stradă oamenii pe care el i-a pus în anumite funcţii. Potrivit lui Fătuloiu, şeful Poliţiei Române i-a demis pe toţi ofiţerii cu studii superioare importante, inclusiv cei care au studiat la FBI.

Chestorul a mai menţionat, în acelaşi timp şi de cele 4 procese în care Tobă este acuzat ca a acţonat abuziv, cerându-i-se şi daune morale.

Acest om nu a terminat şcoala de poliţie. A venit şi a distrus un concept pe baza căruia am intrat în Uniunea Europeană”,  a declarat Fătuloiu.

Totodată, secretarul de stat a vorbit şi despre scoaterea poliţiei de sub politic, prin faptul că prefecţii nu ar mai trebui să îşi dea avizul pentru demiterea şefilor din inspectorate.

Declaraţiile lui Fătuloiu, vin după recomandarea pe care i-a făcut-o astăzi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. Acesta l-a sfătuit pe secretarul de stat să se abţină de la declaraţii până la finalizarea raportului intern. Vezi aici detalii.

Fătuloiu: Chelu face parte dintr-o grupare mafiotă ce foloseşte "mijloace dure"

În cadrul interviului, secretarul de stat a mai spus că două persoane care a lucrat alături de omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu au murit în condiţii suspecte. Una dintre acestea, o femeie pe nume Luminiţa, a decedat într-un accident rutier, după ce a ieşit de la o şedinţă a Consiliului de Administraţie a uneia din firmele lui Chelu.

Potrivit lui Fătuloiu, grupările mafiote de tipul celeia din care face parte Chelu ar folosi "mijloace dure", cum ar fi desfacerea furtunului de frână al maşinii, pentru a provoca un accident rutier

Cine sunt lacheii lui Chelu în afacerea „Mita"

Vezi aici stenogramele unor discuţii care arată cum batjocorea miliardarul Chelu legile din România

Vezi aici ce acuzaţii i se aduc miliardarului Chelu şi ce probe au procurorii DNA

Cătălin Chelu şi complicii lui au fost arestaţi pentru 29 de zile la solicitarea DNA



Cel de al doilea caz este al unui bărbat care s-a aruncat de la etajul 8 al unei clădiri, precizând că acesta avea legături cu Chelu şi afacerile sale.

"Chelu a spus că mă distruge dacă nu cad la pace"

Secretarul de stat a mai spus că omul de afaceri l-ar fi ameninţat indirect că îl va distruge dacă nu "cade la pace".

A fost sunat fiul meu de către cineva, care a spus că Chelu vrea să mă contacteze şi că mă distruge dacă nu cad la pace şi mi-a oferit milion de euro. L-am sunat pe domnu Morar şi m-am autodenunţat”, a spus chestorul.

Fătuloiu a mai spus că Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, ştia, cel mai probabil, despre toată această afacere, din moment ce ocupă funcţia de manager.

Acesta a descris detaliat flagrantul organizat vineri în parcarea Ministerului de Interne, în urma căruia Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost reţinuţi

"Eu l-a aşteptat la ora 10, el n-a venit (în birou la mine). M-a sunat. A venit şi mi-a spus că a fost la BRD.(...), m-a chemat în parcare, unde erau două maşini, mi le-a arătat, a zis că din acelea îmi va cumpăra. Urma să-i dau un semnal că am rezolvat problema. Când am ajuns aici, lângă statuie, mi-a arătat punga de bani, aflată pe bancheta din dreapta.(...) Erau 50.000 (de euro)."

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat pe Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărarea influenţei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea sunt cercetaţi de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, în legătură cu tentativa de corupere a lui Dan Fătuloiu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, vineri, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, pentru a-l prinde în momentul oferirii mitei de 50.000 de euro secretarului de stat în MAI, Dan Valentin Fătuloiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite