Prima tranşă din şpaga de un milion de euro: 50.000 euro daţi de Chelu lui Fătuloiu în parcarea MAI, într-o pungă de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Dan Fătuloiu, a luat o pungă de culoare albă de la Cătălin Chelu în care se aflau 212.850 de lei. Punga a fost desfăcută în biroul chestorului şef de faţă cu martorii, informează Mediafax.

Prima tranşă din mita de un milion de euro, pe care intenţiona să o dea omul de afaceri Cătălin Chelu secretarului de stat din Ministerul de Interne pentru a i se rezolva câteva zeci de dosare penale, s-a ridicat la 212.850 lei, respectiv 49.549 euro (la cursul afişat luni de Banca Naţională de 4,2957 lei pentru un euro, n.r). În decizia judecătorului, prin care au fost arestaţi preventiv Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, se arată că prima tranşă din şpaga promisă de Chelu a fost înmânată lui Dan Fătuloiu pe 19 noiembrie.

"Indiciile temeinice rezultă din coroborarea probelor administrate în cauză: denunţul şi declaraţiile martorului Fătuloiu Dan, denunţul şi declaraţiile martorului Fătuloiu Alexandru; procesul-verbal privind constatare a infracţiunii flagrante din 19 noiembrie 2010; planşa fotografică privind bancnotele ce compun suma de 212.850 lei; planşa fotografică cu principalele momente operative cu ocazia întâlnirii, la 19 noiembrie 2010, dintre denunţătorul Fătuloiu Dan şi inculpatul Cătălin Chelu; procesele-verbale de percheziţie asupra vehiculului; înscrisurile puse la dispoziţia organelor de urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind situaţia dosarelor penale în care sunt cercetaţi inculpaţii în cauză; procesele-verbale de redare a conţinutului înregistrărilor audio-video a dialogurilor purtate în mediul ambiental şi procesul-verbal de redare a conţinutului înregistrării convorbirii telefonice purtată la 10 septembrie 2010 de către inculpaţii Badea şi Bunu", notează instanţa argumentele pentru care a decis arestarea preventivă a celor patru.

Potrivit documentului citat, Chelu a negat înmânarea banilor, precizând că acea plasă conţinea două agende, un calendar promoţional şi câteva pixuri. Deoarece Chelu s-a temut să trimită banii în biroul lui Fătuloiu, secretarul de stat a coborât în zona din faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde se afla parcată maşina lui Chelu. Omul de afaceri i-a dat o plasă din plastic de culoare albă pe care o avea în autoturism, chestorul şef a luat-o în mână şi a intrat apoi în sediul MAI, "unde, în biroul său, în prezenţa martorilor asistenţi a fost desfăcută punga, constatându-se că în interiorul acesteia se afla o sumă de bani care a fost numărată, cuantumul fiind de 212.850 lei", notează instanţa.

Totodată, în actul citat se consemnează faptul că din fotografia care îl arată pe denunţător (Dan Fătuloiu-n.r.), deplasându-se spre sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi având plasa asupra sa, se poate distinge că, în interiorul acesteia, "se află bancnote legate, plasa fiind uşor transparentă".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite