VIDEO-FOTO Dormi liniştit, Sorin Ovidiu Vîntu e liber!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus în libertate, ieri seară, şi nu are voie să părăsească ţara 30 de zile. Instanţa i-a interzis să mai ia legătura cu fugarul Nicolae Popa și cu fratele acestuia, Virgil. Vîntu a fost aşteptat la arestul Poliţiei Capitalei de un BMW adus de prietena sa, Graţiela Giolu, fostă componentă a trupei „Amadeus“ şi de fiica omului de afaceri, Ioana.

Judecătoarele Viorica Costiniu şi Luciana Mera au fost „pentru" eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a presupuşilor săi complici în favorizarea fugarului Nicolae Popa, în timp ce magistratul Cristina Rotaru a pledat pentru menţinerea în arest a omului de afaceri. Toate cele trei judecătoare au fost de acord cu eliberarea şoferului lui Vîntu, Alexandru Stoian, căruia nu i-a fost impusă nicio interdicţie. Omul de afaceri Octavian Ţurcan are şi el interdicţia de a părăsi ţara.

Citiţi şi:

Grigore Carianu

image

Ziua în care Vîntu şi-a umilit ziariştii

Eugen Chelemen

image

Câinii din luptele lui Băsescu

Vîntu a părăsit arestul! Vezi aici cum s-au pronunţat judecătorii

Ioana Maria Vlas: Vîntu va cădea în picioare, pentru că are informaţii multe

Casa lui Vântu de 700 de mii de euro din Bacău, uitată în paragină

Sorin Ovidiu Vîntu: În România nu mai investesc pentru că Băsescu şi-a pus toţi câinii să sară pe mine

VIDEO Parchetul a început cercetările! Află ce riscă poliţiştii care i-au împuşcat câinele lui Vîntu

SOV în faţa magistraţilor: Pentru mine Popa este un prieten, nu un condamnat periculos

Interdicţii

Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv la 9 septembrie, trebuie să respecte o serie de condiţii impuse de instanţă, în caz contrar riscând să ajungă din nou în arest. El nu are voie să ia legătura sub nicio formă cu Octavian Ţurcan, cercetat alături de SOV în acest dosar, dar nici cu Nicolae Popa sau cu fratele acestuia, Virgil Popa. Sorin Ovidiu Vîntu trebuie să se prezinte săptămânal la secţia de Poliţie din Otopeni şi nu are voie să-şi schimbe domiciliul fără înştiinţarea instanţei.

Primul a părăsit arestul, aseară la ora 18.45, şoferul lui SOV, Alexandru Stoian. El a refuzat să facă declaraţii. Sorin Ovidiu Vîntu a ieşit de la arestul Poliţiei Capitalei la ora 18.58. Vîntu nu a dorit, de asemenea, să dea declaraţii jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa arestului. Imediat după ce s-a urcat în BMW, Vîntu şi-a aprins o ţigară. El a fost dus de şofer la locuinţa sa din Otopeni. Maşina în care s-a aflat Vîntu era însoţită de alte patru autoturisme cu body­guarzii omului de afaceri.Ultimul care a părăsit arestul a fost Octavian Ţurcan, la ora 19.14.

Incident

Ieşirea lui Sorin Ovidiu Vîntu din arest nu a fost lipsită de incidente. Reprezentanţii arestului au fost acuzaţi că au permis accesul maşinii BMW adus de prietena omului de afaceri în curtea instituţiei, deşi accesul este permis doar angajaţilor. Vîntu este acuzat de Parchetul General că l-ar fi sponsorizat pe Nicolae Popa în Indonezia. Popa a fugit din România, în mai 2000, ime-
diat după prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).El a fost arestat la Jakarta(Indonezia), la 2 decembrie 2009. Sorin Ovidiu Vîntu a fost propus pentru arestare după ce ar fi încercat să influenţeze ancheta din Indonezia a lui Nicolae Popa.

Acuzaţii

Vîntu a pus arestarea sa pe seama unei răzbunări a preşedintelui Traian Băsescu, cu care - susţine omul de afaceri - ar fi avut un plan de modernizare a României. Şeful statului a replicat, ieri, la Bruxelles: „Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat!".

Maria Vlas: „Popa a făcut treaba murdară din FNI. Vîntu îi este dator până peste cap". Citiţi mai multe aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite