VIDEO Parchetul a început cercetările! Află ce riscă poliţiştii care i-au împuşcat câinele lui Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Asociaţiei „Cuţu, cuţu“ au depus plângere penală în urmă cu trei zile la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva poliţiştilor care i-au împuşcat câinele lui Sorin Ovidiu Vîntu. Potrivit Legii Protecţiei Animalelor, în cazul în care vor fi declaraţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani sau o amendă penală de până la 10.000 de lei.

Preşedintele Asociaţiei „Cuţu, cuţu“, Marcela Lungu, împreună cu iniţiatorul Legii Protecţiei Animalelor, Marius Marinescu, au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva poliţiştilor care au descins în locuinţa lui Sorin Ovidiu Vîntu la 9 septembrie şi i-au împuşcat câinele.

Editorialiştii Adevărul comentează:

Grigore Carianu
Ziua în care Vîntu şi-a umilit ziariştii

image

Eugen Chelemen
Câinii din luptele lui Băsescu

image

„Această plângere nu are nicio legătură cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, ci doar cu câinele său. Domnul Marinescu a fost cu ideea să depunem această plângere pentru a nu mai exista astfel de cazuri în care animale nevoinovate suferă fără niciun motiv întemeiat“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Marcela Lungu.

Iubita  lui Sorin Ovidiu Vîntu plătea spitalizarea câinilor loviţi de maşini
Ea a mai spus că în cazul în care poliţiştii au tras fără motiv în animal, aceştia ar trebui pedepsiţi. „Nu ştiu exact care a fost procedura. Având în vedere mediatizarea acestui caz,  noi am considerat că nu trebuie dat un exemplu negativ. Nu avem legătură cu familia omului de afaceri. Ştiui doar că doamna Vîntu este o mare iubitoare de câini. În urmă cu un an plătea spitalizarea patrupezilor călcaţi de maşină. Apoi, a plătit sterilizarea unora dintre animale“, a subliniat preşedintele Asociaţiei „Cuţu, cuţu“.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea este în lucru la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică.   

Textul plângerii: „Prin prezenta solicităm Parchetului General să înceapă urmărirea penală împotriva poliţiştilor care în data de 9 septembrie 2010, în timpul percheziţiei din Strada Paris, Bucureşti, a reşedinţei domnului Sorin Ovidiu Vîntu au împuşcat un câine (ciobănesc german). În conformitate cu Legea 9/2008, Legea Pentru Protecţia Animalelor (cunoscută sub numele de Legea Marinescu), maltratarea şi schingiuirea, producerea de suferinţe fizice sau psihice prin orice mijloace sunt cruzimi faţă de animale (art.6, alineatul 2) şi reprezintă infracţiuni (art.23, alin.1, indice 1, litera C) ce se sancţionează conform art.23 cu închisoare de până la trei ani sau amendă penală de până la 10.000 de lei. În opinia noastră, indiferent de gravitatea problemelor pe care le provoacă stăpânii, animalele nu trebuie să devină victime colaterale“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite