SOV în faţa magistraţilor: Pentru mine Popa este un prieten, nu un condamnat periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vântu le-a spus magistraţilor, în cadrul recursului său împotriva hotărârii prin care a fost arestat pentru 29 de zile, că dacă pentru completul de judecată acesta poate fi "un condamnat periculos", pentru el este "un prieten".

Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine este un prieten, le-a spus Vântu judecătorilor, atunci când aceştia i-au acordat ultimul cuvânt înainte de încheierea procesului, conform procedurii, relatează Mediafax.

Citiţi şi:

Audierile s-au încheiat, Vîntu aşteaptă pronunţarea încă o noapte în arest

Omul de afaceri a ţinut să explice relaţia sa cu ceilalţi doi co-inculpaţi, despre care a afirmat că "nu au nicio vină".

Despre Alexandru Stoian, şoferul său, Vîntu a spus că "a dus mii de plicuri cu bani" de când lucrează pentru el.

Despre Octavian Ţurcan, Vântu a afirmat că este "un eminent bancher": A fost încătuşat pentru un transfer, dar procurorul ştie ce anume a făcut obiectul acelui transfer? Ştie dacă nu cumva a fost o tranzacţie comercială?, s-a întrebat Vântu în încheierea declaraţiei date în faţa instanţei.

Cei trei au cerut cercetarea lor în stare de libertate de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care îi acuză de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare, pentru infracţiuni economice, în legătură cu înşelarea a 300.000 de investori ai Fondului Naţional de Investiţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite