UPDATE Audierile s-au încheiat, Vîntu aşteaptă pronunţarea încă o noapte în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu va afla joi dacă va fi cercetat în libertate sau dacă va rămâne în arestul Poliţiei. Citeşte ce a declarat Vîntu instanţei.

ORA 17.00 Judecătorii au anunţat că pronunţarea sentinţei în cazul recursului lui Vîntu se va face joi, de la ora 15.

Citiţi şi:

SOV despre Nicolae Popa: "Pentru mine este un prieten"

ORA 16.47 Vîntu în faţa instanţei: Băsescu a venit la mine să-l susţin la referendumul din 2007

ORA 16.36 Audierile s-au încheiat, instanţa urmează să dea verdictul în dosarul Vîntu.

Click AICI pentru galerie foto.

ORA 16.28 Avocatul lui Vîntu, Marian Nazat, a invocat problemele de sănătate ale lui SOV dar nu a depus vreo cerere de eliberare din cauze medicale.

Marian Nazat: "Nu există indicii că Vîntu l-a ajutat direct financiar pe Nicolae Popa. Vîntu a plătit angajaţi pentru Nicolae Popa dupa ce acesta a fost arestat în Indonezia, însă aceasta nu înseamnă favorizarea infractorului".

ORA 15.28 Avocatul lui Vîntu a spus că lipseşte autorizaţia de interceptare a lui Vîntu, că procurorul Marius Iacob a dezvăluit date din dosarul lui SOV şi pe numele lui Iacob a fost depusă o plângere la CSM

ORA 14:41 Avocatul lui Vantu şi-a început pledoaria şi a cerut ascultarea înregistrărilor telefonice.

ORA 14.35 Avocatul lui Vîntu a spus că lipseste procesul verbal al percheziţiei de la casa lui SOV, că procurorul s-a sesizat din oficiu şi că dosarul a fost făcut pe baza unei note a SRI.

ORA 14.05 Vîntu şi ceilalţi doi acuzaţi, Alexandru Stoian şi Octavian Ţurcan, au refuzat să facă declaraţii, în faţa instanţei, astfel că judecătorii au trecut la audierea pledoariilor avocaţilor şi a acuzării. După audierea pledoariilor, judecătorii vor decide dacă rămân cei trei în arest preventiv sau vor fi cercetaţi în libertate.

ORA 13.00 Se reia procesul.

ORA 12.27 S-a suspendat şedinţa de judecata timp de jumătate de oră, până la ora 13.00, pentru ca avocaţii să discute cu inculpaţii.

ORA 11.10 Vîntu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, unde se va judeca de la ora 12.00 recursul cerut de avocaţii săi. Din completul de judecată face parte fostul preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Viorica Costiniu. Vîntu are la el un baston poleit cu aur.

• Alături de recursul lui Vîntu se vor judeca şi cele ale lui Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoia, ambii acuzaţi în acelaşi dosar.
• Cei trei inculpaţi cer cercetarea lor în libertate, Parchetul vrea menţinerea lor în arest.

ORA 10.10 Sorin Ovidiu Vîntu va fi adus la Curtea de Apel Bucureşti după ora 11.00.

image

ORA 9.30 Este posibil ca recursul lui Sorin Ovidiu Vîntu să nu înceapă la ora 12.00, aşa cum este programat iniţial. În funcţie de procesele de miercuri s-ar putea ca ora şedinţei să fie decalată.

ORA 8.55 Avocaţii lui Sorin Ovidiu Vântu au sosit la Curtea de Apel şi pun la punct pledoaria pentru recurs. Dosarul omului de afaceri este al treilea în sala de judecată, astfel că nu se ştie cu precizie ora exactă la care ar putea începe şedinţa.

ORA 8.40 Sorin Ovidiu Vîntu urmează şi fie adus la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde va avea loc recursul omului de afaceri.

image

Parchetul instanţei supreme susţine că, prin acţiunile întreprinse în scopul zădărnicirii şi îngreunării executării pedepsei a unui condamnat la 15 ani de detenţie, Vîntu, Ţurcan şi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţională accentuată, dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

Ioana Vîntu i-a dus tatălui său costum pentru recurs

Casa lui Vântu de 700 de mii de euro din Bacău, uitată în paragină

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite