Vîntu în instanţă: Emisarii lui Băsescu mi-au cerut "Realitatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat miercuri, în faţa completului care judecă recursul acestuia faţă de decizia de arestare preventivă, că şeful statului i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru "progresul României".

"În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord, şi am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României", a declarat SOV.

Presiuni pe Realitatea

Vântu a zis că după aceea, mai mulţi "emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul Realitatea. "Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea", a spus Vântu în sala de judecată.

Vîntu acuză SRI

"Băsescu face totul prin SRI, şi vă explic cum. Băsescu recrutează procurori şi oameni din presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptările şi sesizează procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliştilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar", a mai zis spus omul de afaceri.

SOV a recunoscut interceptările

VÎntu a recunoscut autenticitatea interceptărilor telefonice din dosarul în care este acuzat de favorizarea infractorului, precizând însă că interpretarea dată acestora de procurori nu este corectă şi a promis că va dezvălui "adevăratul sens" al termenilor folosiţi în convorbirile telefonice doar după ce dosarul va ajunge în faza de judecată.

Casa lui Vântu de 700 de mii de euro din Bacău, uitată în paragină

SOV: Pentru mine Nicolae Popa e un prieten, nu un condamnat periculos

Audierile s-au încheiat, Vîntu aşteaptă pronunţarea încă o noapte în arest

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite