FOTO Diplomatul acuzat că a produs un accident mortal în Singapore: Eu nu m-am aflat în maşină în momentul producerii accidentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Ionescu reprezintă România în Singapore
Silviu Ionescu reprezintă România în Singapore

Cazul privind accidentul în care a fost implicată o maşină a reprezentanţei diplomatice a României din Singapore va fi anchetat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE "Presa este libera sa isi aleaga si sa continue orice subiect doreste, eu nu am niciun comentariu si de altfel acesta este mai putin important. Tot ceea ce conteaza este stabilirea adevarului, respectiv a faptului ca masina misiunii diplomatice a fost furata, iar eu nu m-am aflat in ea in momentul producerii accidentului", a declarat Silviu Ionescu, potrivit site-ului Hotnews.ro

VEZI AICI FOTOGALERIE!

Accident diplomatic mortal în Singapore

Decizia a fost luată la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ai cărui oficiali au mai hotărât rechemarea însărcinatului cu afaceri în Singapore, diplomatul Silviu Ionescu. Anunţul mutării anchetei la Parchetul General survine, potrivit unui comunicat al MAE, în urma verificărilor interne derulate de reprezentanţii instituţiei.

Diplomatul Silviu Ionescu a fost rechemat la Bucureşti

În urma acestora s-a constatat că, din punctul de vedere al prevederilor legale, Ministerul Afacerilor Externe nu are nici competenţa, nici mijloacele pentru a putea identifica autorul. Pe lângă trimiterea tuturor informaţiilor pe care le-a obţinut în acest dosar, reprezentanţii MAE au decis şi rechemarea lui Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri al României la Singapore, pentru a sprijini ancheta organelor judiciare.

Traseul suspect al diplomatului din Singapore

În noaptea de 14 spre 15 decembrie 2009, autoturismul ce-i aparţinea diplomatului roman Silviu Ionescu a fost implicat într-un accident rutier, în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost grav rănite. În cursul zilelor următoare, Ionescu a susţinut că nu se afla la volan, la momentul producerii accidentului, maşina fiindu-i furată chiar din faţa Ambasada României din Singapore.

Singapore: George Yeo: "Trebuie să existe un proces corespunzător în cazul Ionescu"

„Adevărul" a publicat o serie de articole referitoare la numeroasele semne de întrebare ridicate de comportamentul lui Ionescu din noaptea accidentului.

Mai citeşte şi:

Românii din Singapore sunt indignaţi de accidentul diplomatului Silviu Ionescu
O petiţie online cere Guvernului român arestarea diplomatului Silviu Ionescu
Diplomat român suspectat că a fugit de la locul unui accident mortal în Singapore

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite