UPDATE: Recursul lui Solomon a fost amânat până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătenii din comuna Leamna au manifestat în curtea bisericii construite de Antonie Solomon şi s-au rugat pentru eliberarea lui
Sătenii din comuna Leamna au manifestat în curtea bisericii construite de Antonie Solomon şi s-au rugat pentru eliberarea lui

Susţinătorii lui Antonie Solomon au ieşit şi ieri în stradă pentru a cere eliberarea edilului. În timp ce funcţionarii Primăriei Craiova protestează cu afişe lipite pe birouri, oamenii de rând au fost mobilizaţi pentru „mitinguri“ şi slujbe religioase întru eliberarea lui Solomon.

UPDATE 12.07  EXCLUSIV/ DNA Piteşti i-a restituit lui Solomon banii sechestraţi

Potrivit unor surse judiciare, DNA Piteşti a ridicat sechestrul asigurator pe cei 200.000 de euro găsiţi de procurori într-una din locuinţele primarului Antonie Solomon, în urma percheziţieiilor din ziua reţinerii sale.

UPDATE 10.40 Recursul lui Solomon a fost amânat.

 Avocaţii primarului au cerut amânarea recursului până luni.

UPDATE 10.15 Antonie Solomon, adus la Curtea de Apel Piteşti cu mascaţii

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost adus, în urmă cu câteva minute, la Curtea de Apel Piteşti, unde se va judeca recursul edilului la mandatul de arestare preventivă.

UPDATE 10.02 Recursul lui Antonie Solomon se judecă în această dimineaţă

Poliţiştii şi jandarmii sunt în alertă! Oamenii legii au informaţii că, din moment în moment, vor ajunge în faţa Curţii de Apel din Piteşti peste 100 de oameni, susţinători ai primarului de la Craiova, Antonie Solomon. La această oră, poliţiştii s-au strâns în faţa Curţii de Apel din Piteşti şi aşteaptă pe susţinătorii primarului, pentru a evita izbucnirea unui conflict.

Şirul manifestărilor pro-Solomon au început încă de miercuri seară, când peste 500 de oameni, angajaţi ai primăriei, consilieri locali, revoluţionari şi oameni simpli au participat la un miting în Piaţa „Mihai Viteazul" din centrul Craiovei.

Cartianu

Grigore Cartianu: Liberté! Egalité! Şpagalité!

Bătrânele din Leamna, plângând în faţa bisericii ctitorite de Solomon: „Să îl elibereze că e om bun!“

Culisele arestării şoc a lui Solomon

Solomon, arestat. Va mai fi chemat Mititelu la DNA? Mititelu: „Eu sunt doar martor la căratul apei“

Solomon, arestat. Va mai fi chemat Mititelu la DNA? Mititelu: „Eu sunt doar martor la căratul apei"

VIDEO Solomon, "fratele lui Băsescu" în campania prezidenţială din 2009

Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de arestarea primarului, susţinând faptul că au venit la protest în semn de solidaritate. Angajaţii primăriei au trecut peste toate regulile impuse chiar de primarul Antonie Solomon prin care interzicea adunări publice în centrul oraşului şi au protestat în Piaţa Prefecturii şi în faţa Teatrului Naţional.

Grevă oltenească

Funcţionarii primăriei, solidari cu edilul-şef

Funcţionarii primăriei, solidari cu edilul-şef

Dacă la grevele japoneze protestatarii muncesc cu banderole pe mâini, la Craiova, funcţionarii primăriei au muncit, ieri, cu afişe lipite pe uşi şi pe pereţi cu mesajul „Antonie Solomon, primarul din inimile noastre!".

Chiar şi oamenii care au avut drum joi prin faţa primăriei au „făcut cunoştinţă" cu solidaritatea faţă de primar, un banner imens fiind amplasat încă de dimineaţă pe clădirea instituţiei. „Sunt manifestări pe care ni le-au cerut oamenii simpli şi angajaţii din primărie. Totul a plecat de la craioveni, care ne-au spus că vor să ni se alăture", susţine Florin Lobdă, consilierul de imagine al lui Antonie Solomon.

La manifestările pro-Solomon au participat şi prieteni ai edilului-şef, între care şi fostul mare fotbalist Radion Cămătaru, dar şi controversatul om de afaceri Doru Petrescu, zis Doru Măgaru. Acesta a declarat ieri pentru „Adevărul" că manifestările nu-şi propun să pună presiune asupra magistraţilor, dar că aceştia ar trebui să ţină cont de ele când vor lua o decizie astăzi, la judecarea recursului pe care avocaţii lui Antonie Solomon l-au formulat împotriva hotărârii de arestare preventivă.

„Primarul are o situaţie frumoasă, nu era disperat după bani. E o problemă urâtă şi au profitat alţii de ea... Penescu, Mititelu şi Nedelescu (fost viceprimar al Craiovei), care i-a fost şi contracandidat în alegeri", a spus Doru Petrescu.

„Te iubim"

Aproximativ 30 de săteni din localitatea Leamna, acolo unde primarul Solomon deţine o imensă casă de vacanţă, au protestat faţă de decizia de arestare a edilului-şef în faţa bisericii din localitate, ctitorită de primar. Oamenii au participat şi la o slujbă oficiată de preotul paroh pentru eliberarea primarului, după care au aprins o lumânare, rugându-se pentru eliberarea edilului craiovean.

Localnicii, majoritatea în vârstă, au strigat în gura mare în faţa bisericii din Leamna: „Solomon, acasă!" şi „Solomon, te iubim!", alături de câţiva tineri care au afişat bannere inscripţionate: „Solomon, primarul primarilor!", „Alături de tine o să fim" şi „Infractorii liberi, primarul adevărat arestat". Oamenii sunt convinşi că prin arestarea primarului Solomon se comite o nedreptate.

„Nu merită aşa ceva. Ne-a făcut biserică în sat, înainte mergeam trei kilometri pe jos până în satul următor pentru a ne duce la slujbă", spune Chiurtu Ioana (70 de ani), din Leamna, plângând. La propunerea preotului Gaşpar Alexandru, bătrânele s-au aşezat în genunchi şi au spus în cor o rugăciune pentru primar, sfârşită cu „Dumnezeu să-l ajute, că e om bun!". În localitatea Leamna, primarul deţine o casă de vacanţă construită la începutul aniilor 1990.

Modelul gigi

Antonie Solomon nu este singura persoană publică pentru care s-au organizat manifestări de susţinere. De la arestarea lui Gigi Becali a rămas celebru sloganul „Free Gigi".

Recent, peste 20.000 de semnături s-au strâns pentru un alt edil arestat, Mircia Gutău, fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. Aleşii oraşului l-au declarat pe primarul arestat cetăţean de onoare.

D'ale avocaţilor

Manifestările pro-Solomon vin după o zi în care craiovenii au aflat cu surprindere că edilul-şef al oraşului va petrece o lună după gratii, în arestul IPJ Argeş. Solomon este acuzat într-un dosar al DNA Piteşti de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Procurorii spun că, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006, Antonie Solomon a primit suma totală de 50.000 euro de la Cornel Penescu, acţionar majoritar la PIC. Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI) verifică şi ei modul în care primarul craiovean a intrat în posesia celor 200.000 de euro găsiţi de procurorii DNA Piteşti în casa lui Solomon. Astăzi se judecă recursul împotriva mandatului de arestare preventivă a lui Antonie Solomon.

De ce îl susţin craiovenii

- Pentru amenajarea centrului oraşului, piesa de greutate fiind fântâna muzicală.
- Pentru manifestările organizate de Sfântul Dumitru, patronul spiritual al oraşului.
- Pentru donaţiile făcute oamenilor sărmani.
- Pentru festivalul de folclor de la Leamna, comuna în -Pentru sprijinul acordat unor instituţii orăşeneşti, cum ar fi Teatrul pentru Tineret şi Copii Colibri.
- Pentru amenajarea Parcului Tineretului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite