VIDEO Solomon, "fratele lui Băsescu" în campania prezidenţială din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solomon refuză să-l lase pe Dinescu să vorbească la microfon
Solomon refuză să-l lase pe Dinescu să vorbească la microfon

Momentan aflat în arest preventiv timp de 29 de zile, primarul Craiovei, Antonie Solomon, îi promitea lui Mircea Dinescu în noiembrie 2009 că-i va administra "moşia" timp de 5 ani de zile cât Traian Băsescu va fi preşedinte. La mitingul PDL în Portul Cetate, din judetul Dolj, primarul l-a trimis pe Dinescu în Bulgaria şi l-a ameninţat că va pleca din Oltenia daca nu-şi schimbă purtarea.

La 20 de ani de la Revoluţie, înainte cu o lună de alegerile prezidenţiale, Antonie Solomon , primarul Craiovei, l-a ameninţat pe poetul Mircea Dinescu cu "expulzarea" din Craiova, în timp ce Traian Băsescu a refuzat să-i ofere dreptul la replică atunci când poetul a cerut microfonul pe scena din Dolj pentru a spune câteva cuvinte.

Citiţi şi:

Peste 500 de craioveni au protestat în centrul oraşului: Solomon, acasă! Craiova nu te lasă!

Pe 7 noiembrie 2009, Antonie Solomon îi promitea lui Mircea Dinescu că-i va lua în administraţie moşia cât timp Traian Băsescu va fi preşedintele României. Deşi poetul a fost un susţinător al candidaturii lui Băsescu în 2004, între timp, opţiunile sale s-au schimbat şi actualul preşedinte nu s-a mai aflat printre favoriţii săi.

Monologul lui Solomon din 7 noiembrie 2009 şi ameninţările adresate lui Mircea Dinescu:

Antonie Solomon: "Aseară, am fost în fief-ul lui şi l-am zdrobit, l-am umilit. Merita această palmă dată de  către noi, cei care vrem să democratizăm această ţară. Deci Mircea Dinescu trebuie să înţeleagă că, dacă vrea să rămână în Oltenia, trebuie să aibă un alt comportament"

"Şi îi mai spun  ceva moşierului Mircea Dinescu care e pitulat pe undeva pe acolo pe  lânga moşia dânsului. Prietenul meu pe 7 decembrie, până atunci suntem adversari, într-adevăr Traian Băsescu nu mai iese, şi eu sunt convins că nu mai iese, fac o declaraţie extraordinară, nu mai iese de la Cotroceni decât peste 5 ani de zile când îl dă jos Constituţia."

"Iar [pe] Mircea Dinescu îl trimit pe malul drept al Dunării, acolo să petreacă 5 ani de zile şi eu îi voi administra moşia"

Mircea Dinescu a urcat pe scena amplasată chiar în apropierea conacului său şi a încercat să ia microfonul pentru a adresa câteva cuvinte participanţilor la miting, însă primarul Craiovei nu l-a lăsat, oferindu-i microfonul lui Traian Băsescu.

"Domnu' Dinescu, mai târziu vă rog frumos, lăsaţi-l pe domn' preşedinte. Deci domnu' preşedinte e invitat aici"

Mai târziu, şeful statului a refuzat şi el să-i dea microfonul lui Mircea Dinescu, spunându-i să se ducă să vorbească la televizor.

Traian Băsescu: "Domnul Dinescu vrea să vorbească şi dânsul, el vorbeşte în fiecare seară la televizor şi niciodată nu am cenzurat  niciun ziarist, dar acum îi spun: este un miting organizat pentru preşedinte, deci domnu' Dinescu , te duci la televizor şi vorbeşti!"

Reacţia sa a fost aplaudată de cei aproape 4.000 de susţinători şi de mai mulţi lideri PDL aflaţi la miting.

Ulterior, primarul Solomon a spus că, prin intervenţia sa, l-a salvat pe Mircea Dinescu fiindcă nu se ştia ce ieşea acolo dacă poetul s-ar fi apucat să-l înjure pe Băsescu. Conform Mediafax, Solomon ar fi glumit când l-a trimis pe Dinescu la bulgari şi că a rămas prieten cu acesta.

Astăzi, completul de judecată de la Tribunalul Argeş a emis pe numele lui Antonie Solomon mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzat pentru luare de mită. Înainte să fie urcat în dubă, Antonie Solomon a spus: „Nu mă aşteptam să fiu arestat. Nu ştiu ce probe au....nu ştiu nimic”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite