PDL zgâlţâie scaunul lui Geoană de la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Democrat-liberalii din Senat au anunţat ieri că vor solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

Motivul invocat de liderul senatorilor PDL, Traian Constantin Igaş, a fost decizia lui Mircea Geoană de a nu supune la vot ieri cererea grupului independenţilor de a-şi păstra locurile în comisiile de specialitate. De altfel, democrat-liberalii au pregătit şi înlocuitorul pentru Geoană, în cazul în care demersurile lor ar avea succes: Anca Boagiu sau Radu Berceanu.

Prevederile din regulamentul Senatului privind revocarea preşedintelui acestui for au fost însă declarate de Curte neconstituţionale încă din 2005. Potrivit judecătorilor Curţii Constituţionale, "votul acordat preşedintelui unei Camere este un vot politic, ce nu poate fi anulat decât în cazul în care grupul care l-a propus cere revocarea politică a acestuia".

Mircea Geoană a obţinut însă reconfirmarea sprijinului partidului pentru continuarea mandatului său la şefia Senatului, chiar şi după pierderea alegerilor. (V.D.)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite