FOTO VIDEO/Bătrânele din Leamna, plângând în faţa bisericii ctitorite de Solomon: „Să îl elibereze că e om bun!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul a avut loc în faţa bisericii din satul doljean
Protestul a avut loc în faţa bisericii din satul doljean

Aproximativ 30 de săteni din localitatea Leamna unde primarul Solomon deţine o casă de vacanţă, au protestat astăzi faţă de decizia de arestare a edilului-şef în faţa bisericii din localitate, ctitorită de primar. Oamenii au participat la o slujbă oficiată de preotul paroh pentru eliberarea primarului.

Oamenii, majoritatea în vârstă, au strigat în gura mare în faţa bisericii din Leamna: „Solomon, acasă!“ şi „Solomon, te iubim!“ alături de câţiva tineri care au afişat bannere înscripţionate: „Solomon, primarul primarilor“, „Alături de tine o să fim“ şi „Infractorii liberi, primarul adevărat arestat“.

Bogdan Marica

Oamenii spun că prin arestarea primarului Solomon se comite o nedreptate. „Îl vrem pe domnul primar al nostru să vină acasă. Nu merită aşa ceva. E un om bun. Ne-a făcut biserică în sat, înainte mergem trei kilometri pe jos până în satul următor pentru a ne duce la slujbă“, spune Chiurtu Ioana (70 ani) din Leamna, plângând.

Bogdan Marica

Băran Ioana (65 ani) susţine că este dispusă să meargă până la Piteşti pentru a scanda împotriva arestării lui Solomon: „Omul ăsta are suflet mare. Nu merită aşa ceva“. În ciuda acestor afirmaţii, oamenii nu ştiau exact pentru ce a fost arestat primarul Solomon, spunând că acest lucru nu contează pentru că oricum „primarul este om bun“. „Mititelu să se ducă la puşcărie“, au mai adăugat oamenii.

Bogdan Marica

Gaşpar Alexandru, preotul paroh al bisericii din Leamna construită din banii primarului Solomon a oficiat o slujbă de un sfert de ceas pentru eliberarea edilului-şef. La propunerea pretorului, bătrânele din Leamna s-au aplecat în genunchi şi au spus în cor o rugăciune pentru primar. „Doamne, ajută-l că e om bun“, spunea una dintre bătrâne, în biserică, în timp ce se închina cu o lumânare în mână.

image

Primarul Antonie Solomon a ridicat în anul 2007, din fonduri proprii, o biserică în localitatea Leamna pentru ca oamenii să nu mai meargă pe jos trei kilometri până la lăcaşul sfânt din comuna vecină. Tot în localitatea Leamna, primarul deţine o casă de vacanţă construită la începutul aniilor 1990.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite