Solomon, arestat. Va mai fi chemat Mititelu la DNA? Mititelu: „Eu sunt doar martor la căratul apei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu, ieşind din sediul DNA Piteşti
Adrian Mititelu, ieşind din sediul DNA Piteşti

Zvonurile conform cărora arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, ar fi venit în urma prezențelor la DNA a patronului Științei, Adrian Mititelu, și al fostului viceprimar Gigi Nedelescu, au fost negate de primul.

Mititelu și Nedelescu au fost audiați de procurorii de la Pitești luna trecută, însă ambii au menționat că au avut doar calitatea de martori.

Finanțatorul Universității Craiova susține că nu are nicio legătură cu arestarea lui Solomon. „Nu l-am reclamat eu la DNA, pentru că la simpla reclamaţie a unui om nu pot cei de acolo sa reţină pe cineva. În acest dosar de la Piteşti, eu sunt martor la «căratul apei». El a încercat să distorsioneze această problemă de imagine a lui, pentru că el nu a fost chemat la DNA, ci a fost luat de politişti, după ce i s-a făcut şi o percheziţie. Solomon, împreună cu viceprimarul sunt bănuiţi că ar fi luat mită de la Penescu, iar într-o discuție a mea cu Cornel eu mă plângeam că nu pot obține autorizaţie de a construi, iar el imi spunea: «Lasă că rezolvi, că eu am dat şi am făcut…» Discuţia dintre mine şi el datează de acum patru ani, când el nici măcar nu era în fotbal“, a precizat Mititelu.

„Aşa puternic să fiu eu în România încât să decid arestarea unui primar? Astea sunt gândiri primitive. Acuzaţiile procurorilor sunt solide, dar nu au nicio legătură cu mine. E doar o coincidenţă că Solomon a fost arestat când eu am probleme cu dumnealui. Insinuările au venit din Craiova, din partea acoliţilor lui Solomon. Cine cunoaşte procedurile ştie că eu nu am cum să fiu implicat şi că totul este legat de Penescu. Vă dau cuvântul de onoare că nu sunt sub nicio formă implicat“, a mai spus Adrian Mititelu, care i-a răspuns astfel și lui Gigi Becali, cel care a afirmat că „Mititelu nu trebuia să-l «sifoneze» pe Solomon la DNA“.

„Nu am făcut nicio plângere, vă rog să mă credeţi că, în momentul în care am fost chemat la DNA, am crezut că este vorba de o discuţie legată de reproşurile pe care le-am făcut lui Cornel Penescu în legătură cu acel arbitraj cu cântec FC Argeş - Universitatea Craiova. Am fost surprins să aflu că vizita mea la DNA a avut un alt scop. Singura mea tangenţă cu această poveste este că firma PIC SRL a cumpărat terenul de la o societate comercială al cărui acţionar principal sunt. I-am vândut un teren situat în extravilanul Craiovei, la vremea când l-am vândut nu exista niciun litigiu. La DNA nu am fost chemat în legătură cu dosarul Solomon“, a conchis Mititelu, care, conform zvonurilor, ar putea să ajungă din nou pe mâna procurorilor de la DNA Pitești.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite