VIDEO Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost arestaţi pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic vor petrece noaptea în arestul Cercetări Penale. Florin Costiniu este primul judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestat până acum. Costiniu şi cei doi oameni de afaceri, Marius Locic şi Costel Căşuneanu, au declarat recurs, care se va judeca luni, de către un complet de nouă judecători al ICCJ.

UPDATE 02:00 În urmă cu puţin timp, a ajuns şi Căşuneanu la Direcţia Cercetări Penale.

"Asta-i decizia, o acceptăm, ne-o asumăm. Nu mi-e frică nici dacă stau mai mult", a spus Căşuneanu la sosirea la sediul DCP.

UPDATE 00:34 Marius Locic a ajuns la Direcţia Cercetări Penale, Florin Costiniu se află deja acolo, iar Costel Căşuneanu este încă aşteptat.

UPDATE 00-00 Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost arestaţi pentru 29 de zile. Florin Costiniu nu a vrut să comenteze decizia Curţii.

Citeşte şi:

Căşuneanu, Locic şi Costiniu aşteaptă decizia Înaltei Curţi privind cererile de arestare preventivă

Căşuneanu, Locic şi Costiniu, în labirintul Justiţiei

O convorbire telefonică a presupusului "fin" îi distruge alibiul lui Voicu

Bacău:Soarta lui Cășuneanu se decide astăzi

Cererea senatorului Cătălin Voicu de eliberare sub control judiciar, amânată până pe 30 aprilie

Pledoariile acuzării şi apărării s-au încheiat, vineri, în jurul orei 22.50, în cazul cererii de arestare preventivă a lui Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie retrăgânduse pentru deliberare, scrie Mediafax.

Ultimul care care a dat declaraţii instanţei cu privire la acuzaţiile formulate de procurorii anticorupţie a fost Florin Costiniu. Audierea lui a durat aproximativ două ore.

Oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost audiaţi în cursul zilei.

Căşuneanu, Locic şi Costiniu au fost aduşi la instanţa supremă vineri dimineaţă, la ora 8.00.

Judecătorul Corina Jîjie de la ICCJ urmează să ia o decizie după ce a ascultat toate părţile din dosar.

Şedinţa de judecată a fost suspendată de mai multe ori, atât pentru analizarea excepţiilor formulate de avocaţi, cât şi între audierile acuzaţilor.

Costel Căşuneanu şi Marius Locic au părăsit sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în timp ce Costiniu a rămas pentru a afla decizia Instanţei.

Căşuneanu a declarat în faţa reporterilor că nu se teme de nimic pentru că a spus adevărul.

Instanţa supremă a rămas să delibereze, iar o decizie va fi anunţată în scurtă vreme.

Ordonanţele de reţinere pentru 24 de ore ale oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, dar şi cea a judecătorului Florin Costiniu au expirat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat vineri cererile de arestare prevenivă în cazul judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

În acest caz, inculpat principal este senatorul Cătălin Voicu. El a fost arestat, în 30 martie, sub acuzaţiile de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual lalegea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite