Căşuneanu, Locic şi Costiniu, în labirintul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Regele asfaltului“, afaceristul şi judecătorul  au venit la instanţă „legaţi” şi au plecat liberi, magistraţii întârziind să ia o decizie. Judecătorul Florin Costiniu şi afaceriştii Costel Căşuneanu şi Marius Locic aşteptau, aseară, în libertate, decizia magistraţilor, după ce  DNA a propus arestarea lor.

Aduşi cu duba Poliţiei din arestul Cercetărilor Penale la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au intrat la ora 8.00 în sala de judecată, unde se analiza propunerea DNA de arestare preventivă pe numele celor trei. La câteva săli distanţă, senatorul PSD Cătălin Voicu era adus de mascaţi. Se vrea liber, sub control judiciar.

La Voicu lucrurile se petrec repede şi se soldează cu o amânare: cererea de eliberare sub control judiciar va fi judecată luni, 12 aprilie. În cazul presupuşilor săi complici, procesul s-a întins mai mult de 13 ore. Deşi dezbaterile au început la ora 8.00, magistraţii nu luaseră încă o decizie nici până la ora 21.00.

 Excepţii procedurale, suspendarea şedinţei de judecată, cereri respinse, audieri. Şedinţa de judecată a fost condusă de judecătorul Corina Jîjie, soţia subprefectului de Dâmboviţa, Antonel Jîjie.

Expirarea reţinerii

Rând pe rând, ordonanţele de reţinere a celor supranumiţi „locotenenţii" lui Voicu au expirat. Costiniu, Căşuneanu şi Locic au fost judecaţi fără cătuşe. În faţa magistraţilor au negat comiterea oricărei infracţiuni. Judecătorul Florin Costiniu a susţinut că n-a primit niciun ban de la Costel Căşuneanu, supranumit „Regele asfaltului", doar l-a încurajat, la cererea prietenului de peste 20 de ani, Cătălin Voicu, după ce omul de afaceri a pierdut la instanţa supremă litigiul cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi.

O greşeală mai degrabă deontologică decât penală, e de părere Costiniu. Susţine că l-a văzut pe „Regele asfaltului" de maximum două ori în viaţa sa, de fiecare dată în cadrul unor întâlniri scurte de câte 10-15 minute.Procurorii DNA îl contrazic însă: „declaraţiile sale sunt nesincere".

Susţinuţi de rude

Ultimul audiat ieri la instanţa supremă a fost Florin Costiniu, „susţinut" în sală de soţia sa, judecătoarea Viorica Costiniu, preşedintele de onoare al Asociaţiei Magistraţilor din România. De sprijin moral s-a bucurat şi Marius Locic. Fratele omului de afaceri a făcut cerere să asiste la şedinţa de judecată, iar solicitarea i-a fost aprobată.

La Curtea Supremă a venit ieri şi Costeluş, fiul lui Costel Căşuneanu. Şeful Secţiei Civile de la instanţa supremă, judecătorul Florin Costiniu, este acuzat că ar fi încercat, la solicitarea senatorului PSD Cătălin Voicu, să intervină pe lângă magistraţi de la Înalta Curte, astfel încât omul de afaceri Costel Căşuneanu să câştige un litigiu cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi.

Conform DNA, „afacerea" cu senatorul şi cu judecătorul l-a costat pe Căşuneanu 260.000 de euro. Şi Marius Locic - mai susţin procurorii - l-ar fi mituit pe senatorul Voicu cu 119.000 de lei ca să scape de un dosar penal de înşelăciune.

Soţul judecătoarei, în atenţia DNA

Soţul judecătoarei Corina Jîjie, Antonel Jîjie, este subprefect de Dâmboviţa din partea PDL. Antonel Jîjie este verificat, alături de fostul deputat PSD Ioan Dumitru, într-un dosar aflat pe rolul DNA Ploieşti. Procurorii cercetează unele tranzacţii imobiliare făcute în 2003 şi prin care s-ar fi creat prejudicii de peste 200.000 de euro bugetului de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite