Bacău:Soarta lui Cășuneanu se decide astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de avocatul său, Gheorghiță Mateuț, Costel Cășuneanu s-a prezentat astăzi în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție unde se va hotărî dacă va primi mandat de arestare preventiv pentru cumpărare de influență.

Cunoscutul om de afaceri băcăuan Costel Cășuneanu a fost reținut ieri, după șapte ore de audieri de procurorii DNA pentru cumpărare de influență. Anchetatorii au reținut în sarcina acestuia că în perioada iulie - septembrie 2009, i-ar fi dat senatorului Cătălin Voicu în două tranșe suma de 260.000 de euro în schimbul intervenției pe lângă magistrați din Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea obținerii unei soluții favorabile în dosarul unei societăți comerciale, în care acesta este asociat.

Alături de el au mai fost reținuți și judecătorul Florin Costiniu și omul de afaceri Marius Locic. Toți sunt implicați în dosarul controversatului parlamentar Voicu, arestat în 31 martie 2010 pentru trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În cursul acestei zile Cășuneanu s-a prezentat alături de avocatul său în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție care va hotărî dacă omul de afaceri va primi mandat de arest preventiv pentru 29 de zile. Cea care va lua o decizie privind arestarea preventivă a celor trei este magistratul Corina Jîjîie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite