O convorbire telefonică a presupusului "fin" îi distruge alibiul lui Voicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare

Senatorul Cătălin Voicu a declarat că i-a cerut bani omului de afaceri Costel Căşuneanu pentru a-l ajuta pe finul său. Ordonanţa de reţinere a parlamentarului conţine, însă, o convorbire telefonică a presupusului fin al lui Voicu, Radu Dan Floarea, în care acesta afirmă cu nu are nicio legătură cu banii luaţi de la Căşuneanu.

În mandatul de reţinere procurorii anticorupţie vorbesc despre o convorbire telefonică dintre Radu Dan Floarea, presupusul fin datornic al senatorului, şi o femeie pe nume Laura Drăgotescu, asociat unic al unei firme din Târgu Jiu.

Conform documentului citat de Mediafax, aceasta îl sună pe Floarea în 29 martie 2010, după prânz, pentru a-l anunţa că a văzut în presă o convorbire între el şi Voicu despre care procurorii afirmă că ar fi o tentativă a senatorului de a preconstitui probe în apărarea sa în legătură cu o sumă de bani luată de la omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Răspunsul lui Floarea distruge orice alibi al lui Voicu. "Eu ce-am avut de dat i-am dat banii înapoi (lui Voicu, n.r.), băi frate, ce mă bagă pe mine? Doamne iartă-ma! Eu ce-am avut datorie eu i-am dat-o! (...) Poa' să mă cheme oricine oriunde, eu recunosc într-adevăr când mi-a dat bani da' eu i-am dat banii înapoi şi cu aia gata. Eu nu intru în ... de genul acesta în care văd că e băgat (Voicu, n.r.)". De altfel, acesta afirmă că nu este finul parlamentarului.

Femeia îi citeşte acestuia stenograma convorbirii între el şi Voicu, apărută în presă. Procurorii consideră că respectiva discuţie ar fi fost o tentativă a lui Voicu de a-şi fabrica probe în sprijinul teoriei conform căreia cei 200.000 de euro primiţi de la Căşuneanu ar fi fost un împrumut pentru "finul" Dan Radu Floarea.

Din nou replica lui Floarea agreavă lucrurile pentru Voicu: "Asta e discuţie care vroia să mi-o inoculeze. Datoria mea eu nu ştiu de unde a luat-o şi eu i-am dat-o înapoi. Şi am destui martori că am dat-o înapoi".

"Eu ştiam de datorie certă, care am datoria. Şi eu m-am achitat de datorie. Şi nici n-a... niciodată n-am primit asemenea sumă. Hai mă! Să fim serioşi! Ce dracu' încearcă să-mi pună mie în cârcă de, eu nu mă bag în jocuri de genu' acesta, mă! La DNA eu spun adevărul. Băi frate, am şi eu martori. Am dat banii înapoi şi cu aia gata!", îi spune intelocutoarei sale Radu Dan Floarea.

În cadrul discuţiei avute cu acea femeie, "finul" lui Voicu afirmă că nu a luat bani de la Căşuneanu, că că s-a împumutat doar la Voicu, însă niciodată cu o sumă atât de mare.

"Păi ce, eu îs tâmpit de cap? Ce treabă am avut eu cu Căşuneanu, ce bani am luat eu de la Căşuneanu? Nu am luat niciun ban. El m-a ajutat o dată cu nouăzeci, o dată cu douăzeci, o dată cu - nu ştiu - treizeci sau patruzeci. Eu am dat banii înapoi. Când am avut probleme, am avut probleme atunci de am depus garanţia. Da? Dar nu că am luat eu bani de la Căşuneanu şi de la dracu. Du-te bă de-acia! Ia uite, mânca-ţi-aş sufletu'!", spune Floarea în conversaţia cu Drăgotescu.

În transcrierile unei discuţii din data de 22 decembrie, Voicu i se adresează lui Floarea cu apelativul de "domnu' fin" şi îi spune, explicit, că aşteaptă să-i returneze un împrumut pe care i l-a dat, bani pe care i-a luat, la rândul său, de la "domnul Căşuneanu", fără a preciza despre ce sumă este vorba, informează Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite