Comoara furată de sub butoiul de varză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţistul Gigi Horodincă a instrumentat cu succes cazul „Comoara din şură“
Poliţistul Gigi Horodincă a instrumentat cu succes cazul „Comoara din şură“

Ion Raţiu a fost jefuit de ginerele fratelui său de 35.000 de euro.Bărbatul din localitatea timişeană Cenad a câştigat suma drept despăgubire după ce soţia sa a fost omorâtă într-un accident produs de un poliţist.

Ion Raţiu (58 de ani) a avut un ultim an de coşmar, care continuă în aceeaşi notă. În august anul trecut, soţia sa, Viorica Raţiu (48 de ani), a murit pe loc, după ce Cornel Teodorovici, fostul şef al Poliţiei din Complexul Studenţesc din Timişoara, a intrat cu Volkswagenul său pe contrasens şi a izbit Dacia soţilor Raţiu.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Cel mai puternic funcţionar public din Timişoara, Ioan Cojocari, anchetat de DNA

Un tânăr din Deva a fost reţinut după ce a furat două imprimante şi un radiocasetofon

Preţul vieţii pentru un copil de doi ani şi jumătate: 100.000 de euro. Pe an!

Teodorovici a încercat să dea vina pentru producerea accidentului pe un animal care i-ar fi sărit în faţa maşinii şi astfel ar fi fost nevoit să tragă de volan şi să ajungă pe contrasens. Iniţial, fostul poliţist, pensionat rapid doar cu câteva zile înainte de a fi trimis în judecată pentru acest incident, în noiembrie 2009, a vrut să-i ofere doar 4.000 de euro lui Ion Raţiu.

Timişeanul s-a ţinut însă tare pe poziţii şi a câştigat, în final, despăgubiri de 50.000 de euro. Banii i-a încasat în urmă cu două săptămâni. A fost primul moment de bucurie după moartea tragică a soţiei sale.

Îngropaţi în şură

Gospodarul din Cenad şi‑a reparat casa, şi-a cumpărat animale şi a plătit avocatul. Îi mai rămăseseră 35.000 de euro pe care voia să-i dea pe un tractor. Planurile lui aveau să fie ruinate de faptul că a încălcat o „vrajă" din bătrâni.

Pentru că nu are încredere în bănci şi pentru că a văzut multe filme cu comori îngropate, Raţiu a decis să pună în practică un sfat bătrânesc. „Bătrânii de la noi povestesc că banii se îngroapă şi se acoperă cu balegă. Pentru că mai aveam în curte doar câteva găini, am pus banii într-o cutie metalică şi i-am îngropat, la jumătate de metru sub pământ, într-o anexă a casei", a povestit Ion Raţiu. Fatele lui, Iosif Petrovici (57 de ani), l-a întrebat, săptămâna trecută, ce face cu atâţia bani. Aşa că, la un pahar, Raţiu şi-a deschis sufletul. I-a povestit că a pus banii într-o cutie metalică, i-a îngropat, a pus deasupra un butoi de varză şi a împrăştiat nişte lemne.

JENANAT Procurorii de lux, care trebuie să ancheteze notari, poliţişti şi avocaţi, luptă din greu cu hoţii de mopede

Primul gând la ieşirea din închisoare: emigrarea!

Sinceritatea i-a venit de hac. Fratele i-a povestit soţiei sale, aceasta i s-a destăinuit fiicei, Maria Cristea (30 de ani), iar tânăra i-a spus incredibila poveste soţului său, Alin Cristea (35 de ani). Acesta, împreună cu Ioan Naizar (35 de ani), a decis să dea lovitura vieţii. Au intrat cu uşurinţă în casa bărbatului, au mers direct la locul ştiut şi au dezgropat, în cinci minute, cei 35.000 de euro. Raţiu spune că iniţial nu şi-a dat seama că i-au fost furaţi banii, ci că a fost prădat de găini.

A dat 10.000 de euro pe alcool şi prostituate

„Hoţii au început să se dea de gol unul pe celălalt în momentul în care printre localnici a apărut informaţia că Raţiu încearcă să meargă la vrăjitoare, să afle unde i-au dispărut banii", a explicat Gigi Horodincă, şeful Poliţiei din Sânnicolau Mare, care s-a ocupat de caz.
Joi seară, poliţiştii l-au reţinut pe Alin Cristea, de la care au recuperat 15.000 de euro. Culmea, erau ascunşi la jumătate de metru sub pământ, de data asta într-un borcan, într-o casă abandonată din Cenad. Pe complicele său, fost puşcăriaş din Arad, au reuşit să-l prindă ieri la prânz, dar Naizar nu mai avea la el decât 5.000 de euro. Restul de 10.000 de euro, spune el, i-a „spart" într‑o singură noapte pe alcool, prostituate şi jocuri de noroc.

Ion Raţiu îşi va retrage plângerea

Ion Raţiu (stânga) regretă că s-a lăudat cu averea la beţie

Ion Raţiu (stânga) regretă că s-a lăudat cu averea la beţie

Cei doi hoţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Luni însă, Ion Raţiu, prin intermediul avocatului său, îşi va retrage plângerea pentru că nu vrea să aibă probleme cu familia. „Nu vreau să am probleme cu fraţii mei, Iosif nu ar fi trebuit să povestească nimănui. Eu am încredere în avocatul meu şi el mi-a recomandat să-mi retrag plângerea", a spus păgubitul Ion Raţiu. Bărbatul se jură că nu va mai spune nimănui ce va face cu cei 25.000 de euro salvaţi de la hoţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite