JENANT Procurorii de lux, care trebuie să ancheteze notari, poliţişti şi avocaţi, luptă din greu cu hoţii de mopede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii Parchetului Curţii de Apel sunt cei mai bine plătiţi din Banat
Procurorii Parchetului Curţii de Apel sunt cei mai bine plătiţi din Banat

Anchetatorii cu salariile cele mai mari din Banat au trimis în judecată un bărbat care a furat un moped. Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara se iau la trântă din nou cu hoţii de doi lei.

VEZI AICI CUM FUG PROCURORII CU BANI GREI DE NUMELE GRELE DIN ORAŞ

Cei mai bine plătiţi procurori din Banat, care au atribuţii să ancheteze poliţişti, procurori, judecători, executori judecătoreşti, avocaţi şi funcţionari publici, au finalizat un nou dosar penal de furt în care actor principal este un hoţ de doi lei. Bărbatul, pentru anchetarea căruia procurorii au fost plăţiţi cu mii de lei, a furat un moped în valoare de 3.900 de lei. El a fost anchetat de magistraţii de lux, plătiţi cu salarii lunare cuprinse între 6.000 şi 11.000 de lei pe lună că să soluţioneze dosare grele. Cu toate acestea, procurorii au reuşit performanţa de a face un dosar penal unui hoţ care a comis un furt, în loc să se ocupe de trimiterea în judecată a unor dosare grele, cu prejudicii mari.

VOCEA VESTULUI: SPA şi lux în Palatul Justiţiei

Cu toate că au postat un comunicat de presă pe site-ul instituţiei, lăudându-se că au trimis un hoţ în judecată, instituţia are mare grijă ca jurnaliştii să nu afle cine este procurorul care a muncit din greu să ancheteze un hoţ, care fusese prins de poliţişti. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel, Camelia Ungur-Miculescu a refuzat să ne ofere numele procurorului care s-a ocupat de caz. „Noi nu prezentăm activitatea unei persone, ci activitatea instituţiei”, a declarat Camelia Ungur-Miculescu.

Reporterii Adevărul de Seară au prezentat la începutul acestui an faptul că procurorii cu salariile cele mai mari din Banat anchetează hoţi care comit furturi mărunte şi accidente de circulaţie în loc să se ocupe de cazuri serioase, datele fiind luate din bilanţul Parchetului Curţii de Apel Timişoara. Procurorii s-au simţit insultaţi şi au soliciat Consiliului Superior al Magistraturii o „cerere de apărare a reputaţiei profesionale”. Instituţia a constat însă că „în perioada de timp supusă verificării, datorită unui management eficient, rezultatele au fost apreciabile, procurorii soluţionând un număr considerabil de dosare penale, raportat la competenţa materială şi personală dată prin lege acestora”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite