EXCLUSIV Procurorii de lux din Timişoara evită anchetele cu nume grele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul Ioan Cojocari a făcut cerere să fie anchetat de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel, însă a fost refuzat
Secretarul Ioan Cojocari a făcut cerere să fie anchetat de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel, însă a fost refuzat

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara sunt plătiţi cu mii de lei lunar. Cu toate acestea, rechizitoriile din ultima perioadă se pot număra pe degete. Mai mult decât atât, numele „grele” sunt evitate de procurorii „grei”.

Site-ul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara arată că ultimul rechizitoriu a fost întocmit în urmă cu o lună. Până la această trimitere în judecată, ultimele rechizitorii, potrivit portalului, datează din luna martie. Dosarele finalizate de procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara nu au fost însă de renume, fiind vorba de o falsificare de 250 de euro, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau o vătămare corporală şi ucidere din culpă. Procurorii de lux aveau ocazia „să rupă gura târgului”, dar s-au ferit să preia dosare cu nume importante.

Dosarul „decanul”

Cel puţin două exemple concrete arată că procurorii de lux din Banat se feresc de numele cu greutate din Timişoara care trebuie cercetate în anumite dosare. Decanul Facultăţii de Geografie de la Universitatea de Vest din Timişoara, Gheorghe Ianoş, este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de fals intelectual şi uz de fals, pontându-l fictiv pe un profesor plecat în străinătate. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Timişoara.



Surse importante de aici au declarat însă că dosarul decanului ar fi putut ajunge la Parchetul Curţii de Apel (PCA), împreună cu alte dosare care au  fost deja preluate. În timp ce restul dosarelor au fost păstrate de procurorii de lux, „decanul” a rămas la Parchetul Judecătoriei. „Nu am primit o astfel de cerere pentru a prelua dosarul în cauză”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Camelia Miculescu. Aceeaşi poziţie o are şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Dan Păuleţ, care confirmă că dosarul este în cercetări la Parchetul Judecătoriei. Surse judiciare importante susţin însă că dosarul chiar ar fi fost propus procurorilor de lux, dar a fost refuzat.


Precedentul Cojocari

Un alt dosar cu nume greu refuzat de procurorii de la PCA Timişoara a fost al secretarului Ioan Cojocari, cercetat în dosarul „mansarda”, în care acesta este acuzat de abuz în serviciu pentru că ar fi refuzat să elibereze o autorizaţie de construcţie pentru o mansardă. Dosarul lui Cojocari a ajuns la un procuror tânăr de la Parchetul Judecătoriei Timişoara. În primăvara acestui an, secretarul a făcut cerere să fie anchetat de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel. Aceştia l-au refuzat însă pe juristul-şef al primăriei. „S-a hotărât să nu fie preluat dosarul”, a spus atunci purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, Camelia Miculescu.

Baştanul Ionelaş, singurul nume „greu”


Ancheta procurorului Angela Tufariu, în care este anchetat Ionelaş Cârpaci, este singurul dosar „greu” aflat în cercetări la Parchetul Curţii de Apel Timişoara. În acelaşi dosar cu Ionelaş sunt anchetaţi Francisc Kelemen, Barabas Pal, dar şi notari publici şi funcţionari de la Cadastru şi din Primăria Timişoara.


Gheorghe Ianos, decanul Facultăţii de Geografie (foto: www.uvt.ro)
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite